Aanwijs- en zoekboeken Kids Kind 6-12 jaar lezen Lifestyle Prentenboeken

5 boekentips voor jonge natuurliefhebbers

Is jouw kind ook helemaal gek op alles wat met de natuur te maken heeft? Krijgt hij/zij niet genoeg van dieren, planten, het bos, de zee,…? Ik geef je graag 5 boekentips voor jonge natuurliefhebbers!

Handboek voor wildplukkertjes

Wist je dat je van rozenbottels jeukpoeder kunt maken? En van zeesla vissenvoer? Al eens zelf chocopasta gemaakt? Madeliefjes en paardenbloemen zijn heerlijk in de sla en brandnetels gaan natuurlijk in de heksensoep!

Rond verschillende thema’s en omgevingen hebben Erica Bakker en Ellen van den Broek een wildplukboek voor kinderen en andere beginnende wildplukkers gemaakt. Ze vertellen waar je welke gangbare eetbare bloemen, planten en vruchten kunt vinden en wat je ermee kunt doen.

Een boek dat laat zien wat er buiten de deur allemaal voor leuks en lekkers te vinden is. Met prachtige tekeningen, bijzondere activiteiten en eenvoudige maar verrassend lekkere recepten!

Het bijzondere beestjesboek

Hoe langzaam gaat een slak? 
Zijn beestjes bang in het donker? 
Waarom lopen mieren in een rijtje?

Dit grote prentenboek staat boordevol kruipende, vliegende en springende beestjes: van kevers en sprinkhanen tot slakken en regenwormen. De ‘beestjesstamboom’ in het begin van het boek verdeelt die wirwar in verschillende soorten: insecten, slakken, spinnen, veelpotigen en wormen.

Mooie illustraties over twee volledige pagina’s tonen de insecten telkens in hun natuurlijke leefomgeving: tussen de bladeren, in de lucht, vliegend van bloem tot bloem, kruipend op en onder de grond. Zo zijn onder meer vlinders, motten, mieren, bijen, vliegen, libellen en wandelende takken te bewonderen. Soms is de benadering thematisch en gaat het over eitjes en larven, beestjes die ’s nachts actief zijn, in het water leven of in de tuin, zelfs in huis. Er zitten trouwens een heleboel beestjes verstopt in het boek. Kan jij ze vinden?

Dingen die groeien

De wereld om je heen groeit en verandert voortdurend! Met dit prachtige boek kun je de tijd vertragen en zien hoe een zaadje uitgroeit tot een reusachtige boom, hoe bergen en eilanden ontstaan en welk dier nooit volwassen wordt.

Dieren op reis

Kijk mee met de bijzondere reizen die dieren maken, van grote migraties tot vliegende vissen, en van bestuiving tot echolocatie. Ontdek hoe dieren zich aanpassen aan hun omgeving in dit prachtig geïllustreerde reisverslag.

Overal vogels

Luister naar het hoge gekrijs van papagaaien in het regenwoud, de schorre kreten van raven in de bergen en de mooie melodieën van zangvogels in de stad. Druk op de muziekknoppen in dit boek en maak kennis met het geluid van meer dan zestig vogelsoorten uit tien verschillende leefgebieden van over de hele wereld.

Dit prachtige prentenboek is niet alleen fijn voor de oortjes, maar is dankzij de mooie illustraties ook heel leuk om in te bladeren.

Foto’s en tekst: House of Diapers, bol.com

Dit vind je misschien ook leuk...

6 Reacties

  1. […] ook: 5 boekentips voor kleine natuurliefhebbersLees ook: Naar een bivakzone met […]

  2. wat een mooie boeken. En leuk! ik ga dit onthouden als cadeau voor mijn nichtje die binnenkort jarig is.

  3. Leuk! Ik ben een groot voorstander van kinderen die buitenspelen, en deze boeken zullen daarbij vast wel helpen.

  4. […] Lees ook: DIY vogelvoer hangersLees ook: 5 boekentips voor jonge natuurliefhebbers […]

  5. […] Lees ook: 5 boekentips voor jonge natuurliefhebbers […]

  6. […] ook: boeken voor jonge natuurliefhebbersLees ook: DIY vogelvoer […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.