borstvoeding redenen
Baby Kids Mama Moederschap Zwangerschap

5 persoonlijke redenen om met borstvoeding te starten

Ben je zwanger en twijfel je over flesvoeding of borstvoeding? Ik geef je graag mijn vijf persoonlijke redenen om met borstvoeding te starten.

borstvoeding redenen

De band met mijn baby

De ongelofelijk band die je krijgt met je kindje tijdens het geven van borstvoeding is zo mooi. Die lieve oogjes die je aankijken, een glimlachje tussendoor en dat handje… echt dat handje dat je kind op jouw borst of gezicht legt is om bij weg te smelten.

Bij het geven van borstvoeding moet je jezelf even verplichten om rustig neer te zitten en de tijd te nemen om je kindje te voeden.

Herstel na de bevalling

In de dagen vlak na de bevalling zal je vast merken dat je baarmoeder samentrekt tijdens het borstvoeding geven of kolven. Ik vond dat telkens pijnlijk, maar het is wel noodzakelijk. Tijdens het drinken gaat je baarmoeder terug samentrekken naar zijn oorspronkelijke grootte waardoor je snel en op een natuurlijke manier herstelt van je bevalling.

Na de bevalling van Aure, kreeg ik enkele dagen later een baarmoederontsteking door een achtergebleven rest placenta. In het ziekenhuis was het tandenbijten, maar dankzij de medicatie en de borstvoeding kon ik het achtergebleven stuk gelukkig na enkele dagen uitpersen.

(Hilarische) situaties

Wij hebben hier heel wat afgelachen terwijl ik borstvoeding gaf. Ook de minder leuke situaties worden achteraf grappig… trust me! Van (al dan niet) per ongeluk melk spuiten naar de persoon naast je, melkvijvers op jouw t-shirt, commentaren van vreemde mensen tijdens het openbaar voeden, je baby die jouw t-shirt zomaar naar beneden trekt omdat zij dorst heeft tot het hebben van seks waarbij de melk uit je borsten spuit.

Gezond en goedkoop

Borstvoeding blijft nog steeds de gezondste voeding voor een baby. Daarmee wil ik absoluut geen steen gooien naar mama’s die kiezen voor flesvoeding. De kunstmatige voeding is vandaag al heel wat beter dan enkele jaren geleden. Enkel de gezonde antistoffen van de moeder ontbreken in deze melk.

Daarnaast is borstvoeding ook gewoon weg goedkoop en gemakkelijk. Hoe je dat ook draait of keert. We hebben er heel wat geld mee uitgespaard. Op uitstap gaan is zo handig. Je hebt de melk altijd bij je en het is direct op de juist temperatuur.

Wat me ook nog steeds blijft verbazen is het spel van productie. Hoe meer je je baby aanlegt, hoe meer melk. De melk past zich voortdurend aan aan de noden van je kindje.

En tijd… serieus mama’s… ik kan me niet voorstellen dat ik dagelijks al die flessen had moeten afwassen in het begin. Chapeau voor de flesvoedingsmama’s die dit dagelijks doen!

Lees ook: herbruikbare borstkompressen

Kakapampers

Naar het schijnt zijn de kakapampers van borstvoedingskindjes minder stinkend. Praise the lord. Ze zeggen dat de kaka van je eigen kinderen minder stinkt, maar daar ben ik niet mee akkoord. Kak is kak en dat stinkt nu gewoon eenmaal. Aangezien ik zo slecht ben met die kakapampers, probeer ik dit weetje in mijn achterhoofd te houden.

Heb je na mijn vijf redenen nog twijfels? Lees hier nog 96 andere redenen om jezelf te overtuigen.

Interessante boeken over borstvoeding

[bol_product_links block_id=”bol_5c517f838ba39_selected-products” products=”9200000085145015,1001004005688470,9200000072476023,9200000040686490,9200000052040199,9200000070999512″ name=”Borstvoedingsboeken” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”750″ cols=”3″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Dit vind je misschien ook leuk...

6 Reacties

  1. Wat een goede tips geef je, wellicht iets om na te denken voor later. Ik heb het altijd heel normaal gevonden wanneer mensen dat doen, maar schijnbaar is het dat dus niet?

  2. Hele goeie tips en ben het zeker met je eens! Mijn borstvoeding was helaas na 4 maanden zwaar verminderd, en het kostte meneer teveel energie dus hij werd ook gestrest. Dus helaas moeten stoppen.

  3. Ik heb mijn vijf kinderen ook allemaal borstvoeding gegeven, dus ik kan me erg vinden in jouw redenen.

  4. Ik heb ook bewust gekozen voor borstvoeding, al kon ik dat de eerste maanden niet zelf geven, omdat mijn kleintje sondevoeding kreeg toegediend in de couveuse. En de hilarische momenten ken ik ook. Op mijn bruiloft zat ik achterin een restaurant tussen de bierkratten mijn kindje te voeden.

  5. […] Lees ook: mijn 5 persoonlijke redenen om met borstvoeding te starten […]

  6. Ik koos er ook bewust voor een beetje om dezelfde reden. Bij Gijs ging dat niet zo vlot maar bij Ivonne super.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.