Baby Baby & peuterboeken Kids lezen Lifestyle Ouderschap

Boekbaby’s

Lezen is fantastisch en daar kan je volgens mij niet vroeg genoeg mee beginnen. Boekbaby’s wil ouders met kinderen laten genieten van boeken. In de praktijk krijgen jonge kinderen via deze weg op verschillende momenten een boekenpakket om te proeven van hun eerste literatuur. De ouders krijgen extra informatie over voorlezen en de bibliotheek.

Kinderen die al vroeg met hun neuzen in de boeken zitten blijken taalvaardiger, kunnen sneller lezen en beter rekenen. Ze lezen bovendien graag en ze zijn vaker lid van de bibliotheek. Ikzelf lees al zo lang ik mij kan herinneren. Ik houd nog steeds van de bibliotheeksfeer en de geur van boeken. Een tijdje terug kreeg ik een e-reader cadeau van mijn familie. Later schrijf ik hier wel nog een berichtje over.

logo_hoog
Bron: www.boekbabys.be

Samen met Tilde kijken we al vaak eens in een boekje. In de meeste handelszaken verkopen ze zelfs babyboeken. Voorlezen kan je hieruit meestal niet doen, maar baby’s zijn gek op de kleuren en patronen.

Toen we woensdagavond bij Kind & Gezin waren, kregen we ons eerste pakket van boekbaby’s mee. Joepiee! In het pakket zaten twee leuke boekjes nl. een kleurrijk stoffen knisperboekje over dieren van L. Segers en ‘Zing mee met Kleine Ezel’ van R. Kromhout & A. van Haeringen. Het dierenboekje is alvast een groot succes bij Tilde. Ik hoef me hierbij ook geen zorgen te maken dat ze pagina’s zal kreuken of haar tandjes er in zal zetten. Ze kan er lekker alles mee doen wat baby’s horen te doen met babyboekjes. Het zingen met de ezel testen we later zeker eens uit.

 

 

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.