Baby Kids

Een doop organiseren. Hoe begin je er aan?

Wij hadden er voor gekozen om Tilde te laten dopen op haar eerste verjaardag. Dat kwam voor ons praktisch gezien veel beter uit, aangezien we na haar geboorte nog heel wat te regelen hadden voor onze trouw. Maar hoe begin je nou aan een doop te organiseren?

13482839_10154231033489618_7644418457553647744_o.jpg

God is overal, ook op internet!

Wij gaan niet wekelijks naar de kerk, maar gelukkig is God tegenwoordig ook al terug te vinden op Google. Al snel kwamen we terecht op de website van Kerknet waarop we alle info terug konden vinden over het dopen van je baby. Via deze website, kan je opzoeken wie in jouw parochie verantwoordelijk is.

Overleg met de diaken

Nadat we contact hadden opgenomen, kwam de diaken bij ons thuis om te overleggen wat wij van het doopsel verwachtten. We konden kiezen voor een standaard doop of een doop waarbij we zelf teksten en/of liedjes aanbrachten. Wij vonden het standaardboekje mooi qua teksten en rituelen, waardoor we zelfs niets meer hebben toegevoegd behalve het gebruik van onze eigen gepersonaliseerde doopkaars die Tilde kreeg van haar opa. We kozen er voor om dezelfde peter en meter te hebben zoals bij haar geboorte. Daarna kozen we een datum uit waarna alles geregeld was. Een doop organiseren is dus echt wel een fluitje van een cent.

Dag van het doopsel

Op de dag van het doopsel zijn we samen gekomen met onze dichte familie. Na het kerkgebeuren gingen we met z’n allen samen naar ons huis, waar we een stukje taart hebben gegeten en haar verjaardagscadeautjes open deden. Ook Tilde heeft toen van haar eerste taart gesmuld. Wat vond ze het heerlijk!

Dit vind je misschien ook leuk...

1 Reactie

  1. Hadden jullie een speciale uitnodiging gemaakt? Ben wat op zoek naar inspiratie…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.