feestdagen
Andere Baby Kids Mama

Eerste feestdagen

Oef, we hebben de feestdagen overleefd! Onze eerste feestdagen met een kleine baby van 6 maand zijn goed verlopen. We hadden er voordien amper (niet!) aan gedacht dat kerstavond of oudejaarsavond nooit meer hetzelfde zouden zijn. Tijdens onze uitjes aan de familie en vrienden hebben we telkens zoveel mogelijk er voor gezorgd dat Tilde haar vaste structuur bleef behouden. Op voorhand hadden we met z’n twee afgesproken dat we zoveel mogelijk zouden proberen om haar dagelijkse routine te behouden. We vinden het heel belangrijk dat ze een vast ritme heeft en we merken dat zij er ook nood aan heeft. Ze kan zich erg boos maken als ze te laat naar haar bed gaat of als ze het tijdstip voor haar flesje of groenten- en/of fruitpap mist.

Momenteel is Tilde haar voedingsschema als volgt:
7u00 – 7u30 eerste ochtendfles
11u00 – 11u30 groentepap + kleine fles
15u30 – 16u00 fruitpap + kleine fles
19u00 – 19u30 avondfles voor het slapengaan

We hadden een grote curverbox klaar staan waarin haar slaapzak, dekentje, pyjama, de luierzak en de babyfoon zaten. Daarnaast hadden we een opplooibaar reisbed mee. Een van onze beste tweedehands aankopen die we tot nu toe gedaan hebben. We kochten het reisbed tijdens mijn zwangerschap aan via Kapaza. Het was telkens een verhuis om alles mee te krijgen, maar zo konden wij ook mee genieten van de feestdagen. Eenmaal in haar bedje was het meestal onmiddellijk een ‘Silent Night’. Helaas, beseft Tilde nog niet dat mama en papa gefeest hebben. ‘s Ochtends vroeg was ze telkens haar vrolijke zelve. Na een avondje uit hadden we besproken dat we de ochtend in shiften zouden verdelen. Terwijl één van ons samen met Tilde opstond, bleef de ander nog even in bed liggen. Daarna wisselden we de beurtrol om. We zijn echt een goed team!

Tijdens de kerstvakantie bleef Tilde thuis, maar vanaf vandaag gaat ze terug naar de opvang. Ik ben al benieuwd of ze terug zoveel zal brabbelen en slapen als ze thuis komt.

Dit vind je misschien ook leuk...

1 Reactie

  1. […] maand doorheen ‘De boekendief’ van Markus Zusak gelezen. Misschien kwam het door de eindejaarsperiode, mijn verjaardag of het verder organiseren van onze trouw? Ik denk vooral dat het vorige boek me […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.