Baby Kids Mama Moederschap

Fotografie tijdens de bevalling

De geboorte van een baby’tje is een van de mooiste gebeurtenissen die er bestaat. Een klein nieuw mensje die zijn of haar eerste ademhaling haalt en dicht bij mama en papa troost komt zoeken. Een uniek en onbeschrijfelijk moment.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=mZk47s4VLk0]

Onlangs zag ik deze video en ik vond het te mooi om niet te delen. Hoewel ik een goede bevalling had (later hierover meer), vind ik toch dat het er allemaal heel idyllisch uit ziet op de video. Op voorhand hadden wij al duidelijk afgesproken geen foto’s of video’s te maken terwijl ik een baby ter wereld pers. Blij dat we dit deden, want zo konden we als koppel intens genieten van de gebeurtenis. De eerste foto van Tilde en mij werd genomen enkele seconden na haar geboorte terwijl ze al lekker dicht bij me kwam op zoek naar moedermelk. Als ik er naar terug kijk, krijg ik alweer de tranen in mijn ogen. Prachtige herinneringen heb ik hier aan.

Heb/zal jij jouw bevalling op de gevoelige plaat laten vastleggen?

Wie interesse heeft kan even kijken op de website van Leilani Rogers. Zij maakt fantastische foto’s van bevallingen, pasgeborenen, zwangerschap en borstvoeding. Een echte aanrader!

 

Follow my blog with Bloglovin

Dit vind je misschien ook leuk...

11 Reacties

 1. Wij hebben het niet kunnen doen. Doordat mijn bevalling alles behalve vlekkeloos en een maand te vroeg kwam… Ik heb wel een foto met Ruby van enkele minuten na de geboorte (direct erna namen ze haar weg wegens niet ademen) .. Maar echt flatterend is dat niet 😂. Ikhad het liever anders gezien en wel leuke opnames gemaakt (dan eerder tijdens het hele proces van weeën opvangen enzo.. Al krijg ik daar later hopelijk opnieuw eens de kans voor 😊

  1. Ik hoop mee dat je de volgende keer mooie foto’s kan nemen tijdens de bevalling 😉

 2. Ik vind het wel heel mooi om te zien, maar ik denk dat ik het zelf niet prettig zou vinden als er een fotograaf bij de bevalling zou zijn.

 3. Oh, dit zou ik echt niet willen! Wel mooi dat het gebeurd, maar voor mij zou het niets zijn.

 4. Mijn bevalling zelf hebben we niet gefotografeerd, haha denk ook niet dat ik er heel charmant op zou staan.

  We hebben bij alle drie de kinderen wel meteen na de bevalling foto’s gemaakt. En dat zijn wel foto’s waar ik super blij mee ben.

  Maar filmen mwah.. Al had ik de laatste bevalling nog wel een keertje terug willen zien. Die ging erg snel, ik ben toen binnen een uur bevallen. Edwin ( mijn man) was mijn steun en toeverlaat op dat moment. Hij hielp me puffen en hield me vast. Dat moment had ik wel graag van de andere kant willen zien. Ik ben een vrij rustige bevaller..

  1. Haha Yvonne, ik denk inderdaad dat de meeste mensen niet zo elegant op de foto’s of film zouden staan. Wat ben je snel bevallen zeg de eerste keer. Ging het bij jouw andere kindjes ook zo snel?

 5. Wat mooi! Bij beide dochters net na de geboorte foto’s. Bij mijn tweede heeft de oudste geholpen met doorknippen. Gelukkig daar wel foto’s van (http://demamacompany.nl/streeploze-ramen/)
  x Jess

  1. Wat leuk dat je oudste meid heeft meegeholpen tijdens of beter gezegd vlak na de bevalling! Vond ze dat niet een beetje eng?

 6. Vind het heel mooi maar zou het zelf niet willen wegens te intiem 🙂

 7. Super mooie video! Maar ik zou er toch ook voor kiezen om pas een foto te maken als het kindje ter wereld is 🙂

 8. Ik weet niet of ik het durf hoor! Het is toch een vrij onbekend iemand die dat doet!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.