Baby Eten Huis & tuin Kids Lifestyle Mama Moederschap

Grote wasjes, kleine wasjes, fairtrade wasjes – Seepje

Tja, het is een feit… sinds wij een baby hebben, worden er heel wat meer wasjes gedaan. Zeker toen we hebben gestart met groenten- en fruitpap. Voordien beperkte ik de dienst van onze wasmachine tot 1 x per week een witte en donkere was en 1 x om de twee weken een kookwas. Tegenwoordig gebruiken we de wasmachine snel om de twee à drie dagen. Helaas wordt niet enkel de babykledij vuil. Mama en papa zijn soms vuiler na de kleine terugkerende melkgulpjes, kwijlvlekken, vlekken van het voedsel die in het rond vliegt,…

Sinds begin december is er in Brugge een fantastisch nieuwe winkel geopend met de naam Juttu (Fins – spreek je uit als joe-toe). Wij zijn helemaal fan! De winkel beschikt over leuke fashion, een overheerlijke foodcorner en mooie items om je interieur op te fleuren.De producten zijn een unieke mix van eerlijke merken en lokale initiatieven. Dat kunnen we alleen maar toejuichen! Toen ik deze week in de winkel aan het snuisteren was, ontdekte ik de plantaardige en fairtrade wasmiddelen van Seepje.


  
  
Ik kocht het rechtse zakje op de laatste foto. Een wasmiddel op basis van de schillen van de Sapindus mukorossi-vrucht. Ik had al eens gelezen over de werking van deze schillen. Verdere info kan je hier lezen op de website van Seepje. Aangezien je ze niet zomaar in de supermarkt vindt, had ik ze nog nooit gebruikt. De bedoeling is dat je een aantal van de schillen in een waszakje doet. Het zakje doe je samen met de was in de trommel. Daarna voeg je enkele druppels van de etherische olie toe in je wasverzachterbakje. Wij kozen voor ‘ochtend in-het-bos’ geur, omdat dit de lievelingsgeur is van Geert. No worries, je kan ook kiezen voor een zomerse vakantie geur of een neutrale geur. Alle schillen zou je 3x kunnen gebruiken. Daarna gooi je ze gewoon weg in de tuin of bij het groene afval.

Ik ben benieuwd wat het zal geven. Eerlijk gezegd sta ik er een beetje sceptisch tegenover. Zal mijn was wel even fris en proper zijn als met ‘gewone’ producten? Ik laat het jullie weten zodra ik het heb getest. Wat denken jullie?

Prijskaartje: €9,95 per pakje

Dit vind je misschien ook leuk...

3 Reacties

  1. irisdonkersloot says:

    Ik heb toevallig ook voor de eerste keer Seepje gekocht. Meer omdat mijn dochter superheftig reageert op alle gewone en zogenaamd ‘neutrale’ wasmiddelen. Mijn schoonmoeder heeft het al eens gebruikt en die was behoorlijk tevreden. Mijn eerste twee wasjes waren ook gewoon superschoon, dus………..

    1. Ik ben heel erg benieuwd! Heeft je dochtertje gereageerd op de producten van Seepje?

  2. […] een tijdje geleden een doosje op basis van de schillen van de Sapindus mukorossi-vrucht aan. Klik hier om even terug te […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.