Intrede Sinterklaas
Baby België Kids Kind 6-12 jaar Kleuter Lifestyle Peuter Uitstap/reis

De intrede van de Sint in Brugge

Wij gingen het voorbije weekend naar de intrede van de Sint in Brugge. Aan het stadhuis stonden wij hem op te wachten samen met 3 kids! Benieuwd naar ons uitstapje?

De intrede van de Sint in Brugge

Zondag gingen wij samen met onze kleine meid en Tante Mieke met haar kids naar de intrede van de Sint in Brugge. In de voormiddag was het nog aan het regenen en aan het hagelen, maar we besloten toch nog onverwachts om in de namiddag te vertrekken. We kozen er voor om met de bus naar het centrum te gaan. Wat op zich al een heel avontuur is voor de kinderen. Sinterklaas vertrok kort na de middag aan de Potterierei om daarna richting het centrum te varen waarna het Sinterklaasfeest kon losbarsten. We waren eerst van plan om samen aan de Brugse reien te staan om toe te kijken hoe de Sint met zijn boot voorbij kwam, maar we vonden het net iets te koud om met de kindjes aan het water stil te staan. Daarom besloten we om de Sint op te wachten aan het stadhuis. En dat was een goed idee!

 Intrede Sinterklaas

Intrede Sinterklaas

Sinterklaasfeest

Op de Burg (plein voor het stadhuis) konden we meezingen met Sinterklaasliedjes die prachtig werden gezongen door het Kinderkoor Cantores. We zongen luidkeels mee met Kniktieklaas, Zie ginds komt de stoomboot, Sinterklaas is jarig, Zachtjes gaan de paardenvoetjes,…

Na een kwartiertje onze stemmen warm te maken, hoorden we in de verte fanfaremuziek. De eerste zwarte pieten verschenen samen met de muzikanten. We konden snoepjes vangen terwijl de pieten gekke streken uithaalden. We vonden het fijn dat er enkele zwarte pieten tussen het publiek liepen om aan de kleinere kids ook iets lekkers te geven. Tilde en haar neefje waren nog een beetje te klein om de snoepen te kunnen opvangen tussen de grotere kinderen. Ze waren hierdoor ietwat onder de indruk, maar daarna heel erg blij.

Na de officiële begroeting door de burgemeester, vertrok Sinterklaas samen met zijn zwarte pieten en de stoet kinderen naar het Concertgebouw voor een grote pietenshow. Hieraan hebben wij niet deelgenomen, want door mijn bekkeninstabiliteit was de kleine wandeling van de bushalte naar de Burg al meer dan voldoende geweest. Ook hadden we geen tickets voor de show gekocht. De kindjes (en wij) waren heel erg blij met deze leuke uitstap. We hebben er enorm van genoten… en nu is het wachten tot de Sint bij ons thuis langs komt.

Gingen jullie naar de intrede van de Sint gaan kijken?

Intrede Sinterklaas

Intrede Sinterklaas
Foto: Cantores

Win speelgoed!

Deed je al mee met de winactie op House of Diapers? Je kan momenteel een leuke Trolls speelset winnen voor jouw (klein)kindje/neefje/buur. Klik hier om naar de winactie te gaan. Meedoen kan nog tot 30 november!

 

Trolls Poppy haar in de lucht speelset
Foto: Hasbro

Dit vind je misschien ook leuk...

24 Reacties

 1. Te leuk he met die kleintjes? Ik weet het nog zo goed toen mijn dochter nog zo klein was…altijd spannend 🙂

  1. Het was echt leuk om te doen. Tilde ging er helemaal in op.

 2. Wat leuk! Is altijd grote feest als de sint komt. Maar ook enorm spannend

  1. Hihi het moment dat de Sint en zijn pieten aankwamen, werd het even stiller. Gelukkig zat ze lekker hoog en veilig bij papa.

 3. Leuk om te zien. Wij keken meestal op televisie.

 4. Het ziet er erg gezellig uit op jouw foto’s! Nu is Brugge sowieso wel een leuke stad maar kan me voorstellen dat het nu extra bijzonder was 🙂

  1. Bedankt, Ana Rita! Het was inderdaad een heel gezellige namiddag.

 5. Mooie, gezellige foto’s! Wij gaan ook naar de intocht maar wel alleen nog hier in het dorp. In de grote steden wordt het steeds rommeliger door het gedoe rondom zwarte piet. Hier in het dorp is het nog heel gemoedelijk en gezellig, gelukkig <3

  1. Bedankt, Sandy! Wij vonden het ook fijn omdat het iets kleinschaliger was. We vonden het fijn dat het toch nog een traditionele intrede was.

 6. Ziet er gezellig uit! Ook wij zijn naar de intrede van de Sint geweest. Mijn oudste twee hebben een hand gekregen van de Sint, maar mijn jongste van 2 riep “Echt niet!” toen Sinterklaas zijn hand uit stak.

 7. Als ik dit soort heerlijke verslagen voorbij zie komen vind ik het bijna jammer dat ik zelf geen kinderen heb 🙂

 8. Zo leuk! Was zeker een fijne dag! Had ik ook wel willen doen met mijn 2 jongens.

  Liefs, Eva

 9. De Sint blijft toch op en top nostalgie. Ik ga mijn schoentje nog eens zetten (schoenen genoeg als a fashion girl :-)).

  1. Hoi Mieke, hopelijk heeft de Sint wat moois gelegd in jouw schoentje? 😉

 10. Ooh heel leuk! Doet me gelijk denken aan mijn jeugd!

 11. Bij ons komt de Sint op een kameel door de woestijn. Een heel andere beleving!

  1. Haha wat gek! Onze dochter zou dat idee fantastisch vinden, volgens mij!

 12. Wat super leuk! Ziet er heel gezellig uit. Hier was het heel koud. Maar wij gingen ook naar het plein waar hij zou eindigen en hebben daar staan dansen en springen. En dan te bedenken dat onze dochter vorig jaar nog doodsbang was.

  1. Heerlijk toch, als de kids er zoveel plezier in hebben!

 13. Ziet er leuk uit! Vroeger namen mijn ouders mij en mijn broertje ook altijd mee naar de intocht 🙂

 14. Het ziet er heel gezellig uit met de intocht!

 15. Ziet eruit als een gezellige boel leuke fotos geniet van de feestdagen

 16. Wat is het daar een leuk feest en ook een prachtige stad om zijn intrede te doen. Wij zijn utieraard ook bij de sint zijn intocht geweest in diemen, altijd feest!

 17. […] of mutsen liggen. Daarom kozen we voor een leuke recente foto van ons gezinnetje tijdens de intrede van Sinterklaas in […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.