De intrede van de Sint in Brugge

Wij gingen het voorbije weekend naar de intrede van de Sint in Brugge. Aan het stadhuis stonden wij hem op te wachten samen met 3 kids! Benieuwd naar ons uitstapje?

De intrede van de Sint in Brugge

Zondag gingen wij samen met onze kleine meid en Tante Mieke met haar kids naar de intrede van de Sint in Brugge. In de voormiddag was het nog aan het regenen en aan het hagelen, maar we besloten toch nog onverwachts om in de namiddag te vertrekken. We kozen er voor om met de bus naar het centrum te gaan. Wat op zich al een heel avontuur is voor de kinderen. Sinterklaas vertrok kort na de middag aan de Potterierei om daarna richting het centrum te varen waarna het Sinterklaasfeest kon losbarsten. We waren eerst van plan om samen aan de Brugse reien te staan om toe te kijken hoe de Sint met zijn boot voorbij kwam, maar we vonden het net iets te koud om met de kindjes aan het water stil te staan. Daarom besloten we om de Sint op te wachten aan het stadhuis. En dat was een goed idee!

 Intrede Sinterklaas

Intrede Sinterklaas

Sinterklaasfeest

Op de Burg (plein voor het stadhuis) konden we meezingen met Sinterklaasliedjes die prachtig werden gezongen door het Kinderkoor Cantores. We zongen luidkeels mee met Kniktieklaas, Zie ginds komt de stoomboot, Sinterklaas is jarig, Zachtjes gaan de paardenvoetjes,…

Na een kwartiertje onze stemmen warm te maken, hoorden we in de verte fanfaremuziek. De eerste zwarte pieten verschenen samen met de muzikanten. We konden snoepjes vangen terwijl de pieten gekke streken uithaalden. We vonden het fijn dat er enkele zwarte pieten tussen het publiek liepen om aan de kleinere kids ook iets lekkers te geven. Tilde en haar neefje waren nog een beetje te klein om de snoepen te kunnen opvangen tussen de grotere kinderen. Ze waren hierdoor ietwat onder de indruk, maar daarna heel erg blij.

Na de officiële begroeting door de burgemeester, vertrok Sinterklaas samen met zijn zwarte pieten en de stoet kinderen naar het Concertgebouw voor een grote pietenshow. Hieraan hebben wij niet deelgenomen, want door mijn bekkeninstabiliteit was de kleine wandeling van de bushalte naar de Burg al meer dan voldoende geweest. Ook hadden we geen tickets voor de show gekocht. De kindjes (en wij) waren heel erg blij met deze leuke uitstap. We hebben er enorm van genoten… en nu is het wachten tot de Sint bij ons thuis langs komt.

Gingen jullie naar de intrede van de Sint gaan kijken?

Intrede Sinterklaas

Intrede Sinterklaas
Foto: Cantores

Win speelgoed!

Deed je al mee met de winactie op House of Diapers? Je kan momenteel een leuke Trolls speelset winnen voor jouw (klein)kindje/neefje/buur. Klik hier om naar de winactie te gaan. Meedoen kan nog tot 30 november!

 

Trolls Poppy haar in de lucht speelset
Foto: Hasbro

24 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.