Baby Kids Lifestyle Noorwegen Peuter Uitstap/reis

Noorse avonturen met een baby

Wij zijn terug van weggeweest. Terug uit het prachtige Noorwegen. Het land van trollen, watervallen, fjorden, mooie picknickplaatsen en adembenemende landschappen.

We hebben onze reis kalm aan gestart. We reden eerst naar Bremen, waar we onze eerste overnachting hadden. De autorit verliep prima, want Tilde was rustig en blij. De volgende ochtend stond een iets langere rit op het programma om naar een van de meest noordelijke puntjes van Denemarken te rijden. In Hirtshals namen we de ferry richting Bergen. De boot hadden we ons compleet anders voorgesteld. Het leek wel een hotel op water. Voor ons eigen comfort hadden we er voor gekozen om in een kajuit te slapen. We konden de kamer helemaal donker maken en we hadden ook onze eigen douche en toilet. Die nacht bleef Tilde bij mij in bed slapen en dat kon ik de volgende ochtend goed zien aan de blauwe plekken. Het duurde eventjes vooraleer ze in slaap viel, maar dankzij de golven van de zee hebben we een goede nacht gehad. De volgende ochtend werden we wakker met het eerste zicht op de Noorse omgeving.

Ikzelf was heel erg happy op de ferryboot, want op het moment dat je uit de auto stapt, zie je de draagzakken en draagdoeken overal verschijnen. In deze landen is het heel erg normaal om je kind te dragen en word je niet aanzien als alternatief. Met een buggy kom je nu eenmaal niet op de mooie plekjes.

IMG_0853.JPG

Vanuit Bergen reden we door naar het midden van Noorwegen om ons kampeeravontuur te starten. We gingen vaak wandelen en genoten van de magnifieke nationale routes. Het kamperen met een baby van 1 jaar oud viel uitstekend mee. Af en toe hadden we een kleine regenbui. Waardoor het moeilijk was om haar in de tent te houden, ondanks al het speelgoed die we mee hadden. Ze had tijdens het rondstappen al snel ontdekt dat ze onderaan de flap omhoog kon tillen en hop… weg was Tilde. Ze is een echte kleine avonturier die graag op ontdekking gaat. Tijdens de reis sliep Tilde in haar ‘eigen slaapkamertje’. We hebben in onze tent twee compartimenten om te slapen en haar reisbed kwam in het kleinste kamertje te staan.

Ik zou nog uren kunnen doorvertellen over dit prachtige fenomenale stukje paradijs op aarde, maar ik zal het kort houden met een mini fotoselectie om jullie mee te laten genieten. Wij gaan zeker en vast terug naar Noorwegen, dat is al beslist!

IMG_0927.JPGIMG_0883IMG_0906IMG_0928IMG_0949IMG_1047IMG_1081IMG_1087.JPGIMG_1160IMG_1179IMG_1213IMG_1348IMG_1539IMG_1697

Dit vind je misschien ook leuk...

5 Reacties

 1. Ulrike says:

  Supermooi daar! Heerlijk! Fijn dat het zo goed meegevallen is met een 1jarige mee op reis.

 2. Welkom terug, wat een prachtige foto’s!!

  Zeker op men verlanglijstje.

  1. Bedankt, Jess! Noorwegen is voor ons echt een topbestemming geworden. We kijken er al naar uit om terug te gaan.

 3. sylvie engels says:

  Prachtig, Eline! Noorwegen staat ook nog op ons to do-lijstje!

 4. Steffi says:

  Hallo!
  Heel mooie foto’s!
  Wij willen graag met ons zoontje van 1.5jaar rondreizen. Welke route hebben jullie genomen? Wat waren jullie stopplaatsen om te overnachten?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.