Baby Eten Kids Lifestyle

Rapley: Makkelijke eters

Onlangs schreef ik in een blogbericht mijn eigen ervaring rond de Rapleymethode. Omdat ik andere (toekomstige) moeders een realistische kijk wil geven in het toepassen van deze methode, zal er wekelijks een ervaring van een andere mama verschijnen op deze blog.

 

Judith, 40, is de trotse mama van Keira en Miya. Verloofd,  yogi,  fotografe en blogger op Pink Press. Ze is dol op DIY beauty producten en heeft een voorkeur voor leggings en cowboy laarzen. Hieronder beschrijft ze haar eigen ervaringen met de Rapley methode.

Heel grappig hoorde ik pas na een aantal maanden dat ik met Rapley begonnen was,  wat het betekende. Het begon nl. zo. De kleine meid kreeg eerst wat potjes. Dat kreeg ik heel hard in mijn gezicht gespuugd. Nou moet ik zeggen dat ik het haar moeilijk kon verkopen met het smeriger gezicht dat ik erbij trok. Dus toen ben ik verse pureetjes gaan maken, die gingen er goed in. Maar omdat ze niet altijd kon wachten, gaf ik haar een wortel uit de vriezer. Daar kon niet veel mee gebeuren,  en zou vast helpen bij de pijnlijke tandjes. De plastic of rubber speeltjes daarvoor gingen linea recta richting hoofd. Die van mij.

“Ik zou het elke ouder aanraden omdat je er makkelijke eters mee maakt.”

BeautyPlus.jpg

De wortel werd zo goed ontvangen dat ze die vaker kreeg. Daar kwamen een stuk appel,  meloen, aardappel en toen werden de pureetjes al snel stukjes groente en aardappel wat ze met haar handjes kon eten. Erg in trek was een stuk taai vlees van de bbq, daar kauwde ze zich suf op tot het wit was. Heerlijk vond ze dat en nog steeds houd ze van echt kluiven.

Waar ik zo blij mee was, is dat ik haar altijd van alles een stukje kon geven. Ze speelde ermee in haar hand, likte en proefde. Dat met je handen eten is nog steeds een dingetje wel, maar ze lust alles en probeert alles. Zo ook de jongste nu. Zij kreeg vanaf het begin verse prakjes en wortels om op te sabbelen.

Ik zou het elke ouder aanraden omdat je er makkelijke eters mee maakt. Ze kennen de textuur, de smaak en leren zo veel beter wat ze wel en niet lusten.

BeautyPlus_2.jpg

Foto’s & verhaal: Judith
Blog: www.pinkpress.nl


Wil je ook graag jouw positieve of negatieve ervaring met de Rapley methode delen met andere (toekomstige) mama’s? Laat hieronder een berichtje na met jouw e-mailadres of contacteer mij via het contactformulier.

Wil je graag de ervaringen van andere mama’s lezen? Klik dan hier.

Dit vind je misschien ook leuk...

3 Reacties

  1. Mieke says:

    Super handige info! Begin meer en meer geïnteresseerd te zijn om het later ook te proberen.

    1. Het is zeker het proberen waard 😉

  2. Ja, wij hebben het bij beide kinderen zo gedaan! Top! Ze leren ook, en niet geheel onbelangrijk, supergoed aan te voelen wanneer ze vol zitten en moeten stoppen met eten. Ik ben in elk geval onwijs fan en kan het ook iedereen aanraden. Het werk(te) super!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.