Baby België Kids Kind 6-12 jaar Kleuter Lifestyle Peuter Uitstap/reis

Schaap scheerdag op Hoeve Hangerijn

Hoeve Hangerijn

Een ontmoetings- en belevingshoeve waar mensen met en zonder beperking samen kunnen (be)leven, werken en ontspannen. Klinkt fantastisch toch!? Wanneer je binnenkomt op het terrein staat een prachtige steen met de tekst ‘Kom maar gewoon zoals je bent.’ Op Hoeve Hangerijn is iedereen welkom en die warmte voel je. Groot en klein, dik en dun, valide of met een beperking, bruin haar of blond haar,… iedereen vindt zijn plaats op dit stukje hemel op aarde.


Deze gezellige, familiale hoeve heeft een belangrijke sociaal-maatschappelijke functie waarbij zij iedereen met elkaar willen laten/leren omgaan. Samen voeren ze allerlei activiteiten uit in de boerderijomgeving met zorg voor natuur, mens, planten en dieren.

Hoeve Hangerijn is een openbaar domein. Wil je niet meedoen met een activiteit? Dan kan je hier ook simpelweg zitten, snoezelen, kijken, ruiken, voelen, ontmoeten en samen genieten van de rust in de prachtige natuur. Als wij met Mozes, de hond, samen gaan wandelen dan vinden we het altijd fijn om even te genieten op Hangerijn.

Schaap-scheerdag

Gisteren zijn we met ons gezinnetje en Moeke samen naar de schaap scheerdag geweest. We genoten van het zonnetje en de gezellige boerderijsfeer. Tilde ging met veel plezier binnen in het geitenhok, waar ook de kippen rondliepen. Vol pret liep ze achter de kippen aan om te knuffelen, zoals we gewoon zijn van haar. Helaas, kreeg ze er geen te pakken. Naast de geiten, de kippen en de koe vond ze ook de konijnen heel leuk. Ze kon er maar geen genoeg van krijgen om de konijntjes te aaien.

Ondanks de grote opkomst was er een toffe sfeer op het domein. We kuierden wat rond en wanneer Rambo de ram aan de beurt was om zijn winterjas uit te doen, gingen we kijken. Tilde vond het wel leuk, maar ze had niet veel geduld. Typisch voor een bijna-tweejarige hé!? Volgens mij begreep ze nog niet helemaal wat er juist gebeurde. Ze dacht vast dat het schaap er veel te lang over deed om zijn jasje uit te doen. De konijnen waren leuker, dus trok ze papa mee terug de stal in om naar de konijnen te kijken. Moeke en ikzelf konden ondertussen verder kijken naar het scheren van het schaap.

Prikkelpad en andere activiteiten

Op het domein van Hoeve Hangerijn kan je vaak deelnemen aan vele leuke activiteiten en evenementen. Zo kan je onder andere ook boeken kiezen uit de ruilbibliotheek. Binnenkort willen wij graag eens het prikkelpad doen. Tijdens deze wandeling leidt de egel je rond op het terrein. Onderweg vind je allerlei zintuigprikkelende opdrachtjes om te doen. Het pad laat je genieten van de prachtige natuur van het domein en nodigt je uit om op elke post, gemarkeerd met een bord en met uitnodigende tekening en tekst, de natuur met al je zintuigen te beleven: van kijkmuur tot knuffelboom, van woelbak tot waterbeestjes. We zijn hier heel erg benieuwd naar.

Op onze agenda staat alvast de hoevemarkt weer genoteerd op 28 mei. In samenwerking met Velt kunnen er op deze hoevemarkt allerhande planten, groenten, kruiden, bloemen en andere hoeveproducten aangeschaft of zelfs geruild worden. Wij kijken vooral uit naar de imker die langskomt om de honing te slingeren.

Adres

Om naar Hoeve Hangerijn te gaan, tik je dit adres in op jouw gps:

Gemeneweideweg-Zuid 113,
8310 Brugge

België

 

Klik hier om naar de website te gaan.

Mijn tekst werd deels gebaseerd op de informatie van Brugge.be.

Dit vind je misschien ook leuk...

22 Reacties

 1. Mieke says:

  Ooh wat leuk! We zullen de hoeve zeker ook eens een bezoekje brengen. En wat een leuke foto’s!

  1. Bedankt Mieke! Ik ben benieuwd wat je er van zal vinden. 😉

 2. Waaw! Een schaap-scheerdag: hoe cool is dat?!

 3. Dat is nog een hele kunst he, het scheren van een schaap. Het lijkt zo makkelijk als je anderen het ziet doen, maar ga er maar aan staan. Haha!

  1. Haha het ziet er inderdaad heel erg gemakkelijk uit, maar ik zou het zelf niet kunnen denk ik. Volgens mij wegen die schapen ook behoorlijk veel. 😉

 4. Wat een prachtig doel, iedereen leren omgaan met elkaar. Iets waar de maatschappij toch echt wel nood aan heeft in deze tijden. Ik krijg zelf al helemaal zin om de konijntjes te gaan aaien nu … Wat een leuke foto’s ook!

  1. Dat is waar Laura! Ik kan daar heel erg tot rust komen, gewoonweg omdat je geaccepteerd wordt zoals je bent. Niemand kijkt er raar op naar je.

 5. Wat leuk! Mijn jongste heeft als lievelingsdier een schaap, die zou dit soort uitjes ook geweldig vinden.

  1. Oh wat leuk dat een schaap zijn lievelingsdier is. Hij zou het vast helemaal te gek vinden om zo’n uitstap te maken.

 6. Ahhh dit is toch geweldig om met je mini heen te gaan! Zeker dat schaap scheren, dat ik heb ook nog nooit in levende lijven gezien!

  1. Het was een ontzettend leuke uitstap met ons allen. Ik vond het ook fijn om te zien hoe ze de schapen schoren.

 7. Super schattig!! <3 Ik houd van schaapjes en bokjes en volg ook echt een super leuk bokjes Instagram account hahahha
  Liefs, Susan

  1. Haha wat grappig dat je een instagram account volgt over bokjes! Wil je mij daar de link eens naar bezorgen? 😀

 8. Ik ben echt dol op zulke dingen/plekken. Niks beter dan jezelf omringen met de beestjes! Deze is voor mij alleen wat uit de route, ik woon namelijk in Leeuwarden 😛

  1. Het zou inderdaad een eindje rijden zijn hé?! Wie weet kan je dit eens inplannen als je ooit een uitstapje maakt richting Brugge?

 9. Mooi om te zien dat jullie moppie helemaal niet bang is en lekker de schapen staat te aaien :). Ik kom op je blog door het reisverhaal over Noorwegen, leuk want wij gaan daar deze zomer 3,5 week rondreizen. Met onze dochter van 1,5. Door jouw verhaal heb ik er alleen nog maar meer zin in gekregen!

  1. Super! Heel veel plezier in het prachtige Noorwegen! Wij vonden het zeker en vast voor herhaling vatbaar.

 10. Dit ziet er zo leuk en schattig uit. Heerlijk, je zo in de natuur begeven. Jammer dat het in België is. Wat een schattig dochtertje heb je!

  1. Bedankt!

 11. Wat een superlieve foto’s!

  1. Bedankt!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.