Verjaardagscadeautjes in de kinderopvang

Baby, Kids 5 comments

Een knuffelbeer, een doosje met potloden, een sleutelhanger, bijtringen, een puzzel, rammelaars, een voorleesboekje, stapelblokken,… Tilde krijgt regelmatig verschillende cadeautjes mee naar huis omdat er kindjes in de opvang jarig zijn.

Playmobil

Als kersverse ouders hadden wij er eigenlijk geen benul van dat dergelijke verjaardagscadeautjes al worden uitgedeeld terwijl onze baby amper fruitpap at. Is dat écht wel nodig om prulletjes mee te geven met baby’s die amper weten wat ze er mee moeten doen? Daarbij komt nog eens het financieel plaatje. Elke kleinigheid die je koopt, is weer een kost erbij. Jammer genoeg, belanden de meeste van deze zaken dan ook onderaan in de speelgoedbox.

Wij hadden voor onszelf al uitgemaakt dat we hier niet aan mee zouden doen. We vinden het veel nuttiger om het bedrag te spenderen aan één of meerdere geschenken voor de kinderopvang zodat alle kindjes er elke dag van kunnen genieten.  Toen we dit bespraken met enkele andere ouders in de kinderopvang, keken ze ons aan alsof we van een andere planeet kwamen. Tja, we zijn dan misschien een beetje raar, maar we houden er van om ons hart te volgen.

We hebben deze ideeën momenteel in ons hoofd: cd’s met leuke kindermuziek, enkele leuke kinderboeken of (buiten)speelgoed. Heb jij nog leuke ideeën?

 

5 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.