speelboeken

Bepaal zelf het verhaal | Win een boekenpakket speelboeken

In de bibliotheek vonden we enkele weken geleden écht een pareltje. ‘Joehoe! Sprookjesprins?‘ is een speelboek waarin jouw kind zelf het verhaal kan bepalen. Ontdek meer over deze leuke speelboeken en win zelf 2 exemplaren!

speelboeken

Joehoe! Sprookjesprins?

Jozefien en Roos zijn het beu om te wachten op hun sprookjesprins. De twee meiden beslissen om zelf op pad te gaan om hem te zoeken. Tijdens het (voor)lezen van ‘Joehoe! Sprookjesprins?‘, krijg je op elke pagina twee keuzes om te volgen. Elke keuze heeft een bijbehorende afbeelding en brengt je op een andere pagina in het boek. Kies je voor de heuvel waar de beer woont of passeer je langs het drakenkasteel?

speelboeken

We hebben dit boek nu zo’n 8 weken in huis nadat we het ontleend hadden in de bibliotheek. Bijna elke avond lezen we samen met Tilde in dit boek. Het is ontzettend leuk, ook als ouder omdat je niet telkens hetzelfde verhaal voorleest. Na 8 weken zijn er nog altijd pagina’s die we niet gelezen hebben, omdat Tilde telkens een andere weg kiest.

Wohiohio! Wie brult daar in de jungle?

In ‘Wohiohio! Wie brult daar in de jungle?‘ hebben de twee kleine avonturiers, Mila en Pablo, hulp nodig. Ze horen al enkele dagen een luid gebrul uit de jungle komen. Welk dier roept daar zo? Samen vertrekken ze naar het oerwoud, maar daar loert overal gevaar. Piranha’s, een wankele loopbrug, krokodillen, een vulkaan en een dorp vol kinderen met pijlen en bogen.

Ook dit speelboek is GEWELDIG om te lezen! De illustraties zijn net zoals in het prinsessenboek heel erg mooi en grappig. Ik vind dit persoonlijk geen stereotiepe meisjes- of jongensboeken. Deze boeken kunnen beiden aanspreken.

Lees ook: slimme opbergtips voor kinderboeken

Winactie speelboek

Wil jij graag samen met jouw kindje deze twee verhalen ontdekken? Win een boekenpakket met allebei de speelboeken.

 • Volg House of Diapers op Facebook
 • Laat een comment na onderaan deze pagina. Waarom wil jij dit boekenpakket winnen?
 • Delen van dit bericht is leuk, maar geen verplichting.


Meedoen kan tot en met donderdag 28 februari 2019 met een geldig e-mailadres. Deelnames enkel in België en Nederland. De winnaar wordt bekend gemaakt via e-mail onderaan deze pagina.

Veel succes!

De winnaar van deze actie is Judy van eijk.

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking met een bedrijf/merk.

41 reacties

 1. Florian houdt van boekjes lezen (liefst op z’n potje, multitasken enzo ;-)) en ook ik zou dit geweldige boek graag aan onze boekencollectie toevoegen.
  Het lijkt mij ook een fantastisch boek om tijdens de logopedische taaltherapie te gebruiken.

 2. Wat een bijzondere boeken! Vroeger was 1000 dingen achter deuren echt mijn lievelingsboek. Ik heb er zovaak mijn eigen verhaal in kunnen maken.
  Met deze boeken kan ik dit avontuur door zelf te gaan dwalen door het boek samen met mijn dochter gaan herbeleven. Daarom doe ik graag mee aan deze leuke win actie.

 3. Mijn zoontje zou dit superleuk vinden, fantasie is sowieso al heel groot, en met deze boeken kan hij helemaal zijn fantasie gebruiken en ontwikkelen!

 4. Heel graag zou ik deze boeken winnen om samen met mijn zoontje en dochtertje te lezen. Mijn zoontje heeft steeds meer aandacht voor de verhalen in boeken, dus het voorlezen wordt met de dag leuker! En ik ben altijd op zoek naar verhaaltjes die heel leuk zijn voor kinderen, dus was erg enthousiast na het lezen van je recensie!

 5. Wauw wat een leuke actie! Ik doe graag mee voor onze Noa en Dex! Allebei dol op boekjes en hebben een rijke fantasie ze veranderen de verhalen in de boekjes nu altijd al zelf. “Want mama, wat als er nu een draak zou komen?” Heerlijk die verhalen die ze weten te verzinnen. Leuk dat dat met deze prijs ook kan!!

 6. Ik doe graag mee voor onze Amber die dol is op haar boekjes!! Ze blijft soms wel een beetje hangen in het verhaal en het lijkt me erg goed voor haar dat ze haar eigen fantasie eens de ruimte geeft!

 7. Dit zou een leuke aanvulling zijn in onze boekenkast. Ik ga zelf steeds op zoek naar een ander soort kinderboek, van puzzel tot magneetboekjes, van voel tot zoekboekjes, we hebben het allemaal. Maar zo’n speelboek, dat hebben we nog niet 🙂 Seppe en Lore zouden er dolblij mee zijn! Wat leuk trouwens dat ze niet stereotyp zijn, daar hou ik ook wel van!

 8. Waaw, dat zien er fantastische boeken uit!
  We lezen elke dag samen met Felix en hij snuistert heel graag in boeken. Hij pikt de verhaaltjes snel op. Het zou leuk zijn hem te verrassen met verhalen die niet op voorhand vastliggen en telkens opnieuw verwonderd te zijn. En zoals je zegt, ook voor de voorlezer is dit een heel interessant gegeven 🙂

 9. Dit zijn nog eens leuke interactieve boeken om voor te lezen en samen te ontdekken en te bekijken! Graag doe ik aan deze verloting mee!

 10. Dit is weer eens wat anders dan gewoon voorlezen, wat leuk.

  Ik doe graag mee voor onze 3 kanjers, kunnen zij om de beurt een leuk verhaal maken of met zijn allen!

 11. Dit is weer eens wat anders dan gewoon voorlezen, wat leuk.

  Ik doe graag mee voor onze 3 kanjers, kunnen zij om de beurt een leuk verhaal maken of met zijn allen!

 12. Vooral de ‘wie brult daar in de jungle’ lijkt me een verhaal dat mijn dochtertje geweldig zal vinden! Ze is helemaal verzot op dieren en boekjes lezen dus dit is de perfecte combinatie om haar heel lang zoet te houden! 😀

 13. Wat een leuke boeken! Ik heb altijd voor mijn zoon verhaaltjes voorgelezen en nu mijn dochter oud genoeg begint te worden is het tijd voor haar eigen boekjes!

 14. Ook wij bezoeken met ons kids regelmatig de bib (omdat ons huisje toch wat te klein is voor zo’n massa boeken). Maar deze boeken zullen niet zo gauw uitgelezen zijn: lezen en herlezen is hier de boodschap. Interactieve boeken met telkens een andere verhaallijn: heel origineel!

 15. Héél graag. Ik zou mijn kinderbib graag uitbreiden met deze leuke boekjes voor mijn 6 kleinkindjes. De oudste wordt volgende maand 4jaar en vindt het samen lezen super leuk!

 16. Ik hou van deze illustraties. Het verhaal is vast en zeker ook de moeite waard. Mijn zoontje en dochtertje houden erg van samen met papa en/of mama boekjes lezen dus deze boeken voegen we maar wat graag aan onze collectie toe!

 17. Ik zou echt supergraag deze boeken winnen. Voor het slapen gaan, mag elk van onze twee dochters één boekje kiezen en die twee boekjes lees ik dan voor hen beiden voor. De oudste vindt het echter niet leuk wanneer de jongste voor de zoveelste keer hetzelfde boekje kiest. Met deze prijs maakt het niet uit dat zij steeds hetzelfde boekje kiest, het verhaal kan dan tóch nog telkens helemaal anders worden! Superfan!!!

 18. Mijn liefde voor lezen is begonnen met kinderboeken, dus ik denk (nouja, ik ben vrijwel zeker) dat de kindjes met deze boeken wel héél snél verliefd zullen zijn op boeken lezen! 😉 Ik ben ervan overtuigd dat deze boeken echt toppertjes zullen zijn, want wat is er leuker dan zelf mee het verhaal bepalen?! 🙂

 19. Oeeeh wat tof!😍 Ik waag graag een kansje voor mijn moeder zodat ze weer een leuk nieuw boek heeft om voor te lezen via de VoorleesExpress waar ze als vrijwilliger werkt! ☺️

 20. Wij doen ook graag mee! Omdat verhaaltjes voorlezen en nieuwe boekjes ontdekken een vast (en heel geliefd) onderdeel is van ons slaapritueel en pure quality-time!

 21. Zou helemaal super zijn voor de verjaardag van ons kleine kereltje. De boeken in de bieb hebben we allemaal al gehad, maar dit boek zijn we nog niet tegengekomen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.