speelboeken
Aanwijs- en zoekboeken Kids Kind 6-12 jaar Kleuter lezen Lifestyle Winactie

Bepaal zelf het verhaal | Win een boekenpakket speelboeken

In de bibliotheek vonden we enkele weken geleden écht een pareltje. ‘Joehoe! Sprookjesprins?‘ is een speelboek waarin jouw kind zelf het verhaal kan bepalen. Ontdek meer over deze leuke speelboeken en win zelf 2 exemplaren!

speelboeken

Joehoe! Sprookjesprins?

Jozefien en Roos zijn het beu om te wachten op hun sprookjesprins. De twee meiden beslissen om zelf op pad te gaan om hem te zoeken. Tijdens het (voor)lezen van ‘Joehoe! Sprookjesprins?‘, krijg je op elke pagina twee keuzes om te volgen. Elke keuze heeft een bijbehorende afbeelding en brengt je op een andere pagina in het boek. Kies je voor de heuvel waar de beer woont of passeer je langs het drakenkasteel?

speelboeken

We hebben dit boek nu zo’n 8 weken in huis nadat we het ontleend hadden in de bibliotheek. Bijna elke avond lezen we samen met Tilde in dit boek. Het is ontzettend leuk, ook als ouder omdat je niet telkens hetzelfde verhaal voorleest. Na 8 weken zijn er nog altijd pagina’s die we niet gelezen hebben, omdat Tilde telkens een andere weg kiest.

Wohiohio! Wie brult daar in de jungle?

In ‘Wohiohio! Wie brult daar in de jungle?‘ hebben de twee kleine avonturiers, Mila en Pablo, hulp nodig. Ze horen al enkele dagen een luid gebrul uit de jungle komen. Welk dier roept daar zo? Samen vertrekken ze naar het oerwoud, maar daar loert overal gevaar. Piranha’s, een wankele loopbrug, krokodillen, een vulkaan en een dorp vol kinderen met pijlen en bogen.

Ook dit speelboek is GEWELDIG om te lezen! De illustraties zijn net zoals in het prinsessenboek heel erg mooi en grappig. Ik vind dit persoonlijk geen stereotiepe meisjes- of jongensboeken. Deze boeken kunnen beiden aanspreken.

Lees ook: slimme opbergtips voor kinderboeken

Winactie speelboek

Wil jij graag samen met jouw kindje deze twee verhalen ontdekken? Win een boekenpakket met allebei de speelboeken.

 • Volg House of Diapers op Facebook
 • Laat een comment na onderaan deze pagina. Waarom wil jij dit boekenpakket winnen?
 • Delen van dit bericht is leuk, maar geen verplichting.


Meedoen kan tot en met donderdag 28 februari 2019 met een geldig e-mailadres. Deelnames enkel in België en Nederland. De winnaar wordt bekend gemaakt via e-mail onderaan deze pagina.

Veel succes!

De winnaar van deze actie is Judy van eijk.

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking met een bedrijf/merk.

Dit vind je misschien ook leuk...

41 Reacties

 1. Barbara De Vaere says:

  Florian houdt van boekjes lezen (liefst op z’n potje, multitasken enzo ;-)) en ook ik zou dit geweldige boek graag aan onze boekencollectie toevoegen.
  Het lijkt mij ook een fantastisch boek om tijdens de logopedische taaltherapie te gebruiken.

 2. Wat een super leuke winactie! Ik doe zelf niet mee, maar wens iedereen wel veel succes x

 3. Ik denk dat boekenwurm Josse hier wel heel blij mee zou zijn. Zelf ook erg benieuwd.

 4. Jolanda says:

  Wat een bijzondere boeken! Vroeger was 1000 dingen achter deuren echt mijn lievelingsboek. Ik heb er zovaak mijn eigen verhaal in kunnen maken.
  Met deze boeken kan ik dit avontuur door zelf te gaan dwalen door het boek samen met mijn dochter gaan herbeleven. Daarom doe ik graag mee aan deze leuke win actie.

 5. Joelika says:

  Mijn zoontje zou dit superleuk vinden, fantasie is sowieso al heel groot, en met deze boeken kan hij helemaal zijn fantasie gebruiken en ontwikkelen!

  1. Mijn kinderen houden van boeken. Elke avond een verhaaltje. Zo fijn, gezellig😊

 6. Judy van eijk says:

  Ja, superleuk! Deze wil mijn 6 jarige zoontje vast graag gebruiken in zijn leeslessen 🙂 voor zijn 5 jarige zusje.

 7. Claudia says:

  Ohhhh om samen met mijn kleinzoon Lėon te ontdekken, heerlijke mometjes

 8. Tamara says:

  Wat leuk! Onze zoon is gek op verhalen en dit lijkt mij echt iets voor hem. Heel leuk ook voor zijn fantasie.

 9. Esther says:

  We willen graag een boek winnen, omdat onze zoon al zijn gewone leesboekjes al uit heeft. Deze boekjes zal hij niet zo snel uitlezen!

 10. Lieke says:

  Heel graag zou ik deze boeken winnen om samen met mijn zoontje en dochtertje te lezen. Mijn zoontje heeft steeds meer aandacht voor de verhalen in boeken, dus het voorlezen wordt met de dag leuker! En ik ben altijd op zoek naar verhaaltjes die heel leuk zijn voor kinderen, dus was erg enthousiast na het lezen van je recensie!

 11. Ze lijken me allebei leuk, maar vooral die over de prinses spreekt me erg aan vanwege de leuke tekeningen.

 12. Karen de Jong says:

  Wauw wat een leuke actie! Ik doe graag mee voor onze Noa en Dex! Allebei dol op boekjes en hebben een rijke fantasie ze veranderen de verhalen in de boekjes nu altijd al zelf. “Want mama, wat als er nu een draak zou komen?” Heerlijk die verhalen die ze weten te verzinnen. Leuk dat dat met deze prijs ook kan!!

 13. Lotte says:

  Ik doe graag mee voor onze Amber die dol is op haar boekjes!! Ze blijft soms wel een beetje hangen in het verhaal en het lijkt me erg goed voor haar dat ze haar eigen fantasie eens de ruimte geeft!

 14. An G. says:

  Dit zou een leuke aanvulling zijn in onze boekenkast. Ik ga zelf steeds op zoek naar een ander soort kinderboek, van puzzel tot magneetboekjes, van voel tot zoekboekjes, we hebben het allemaal. Maar zo’n speelboek, dat hebben we nog niet 🙂 Seppe en Lore zouden er dolblij mee zijn! Wat leuk trouwens dat ze niet stereotyp zijn, daar hou ik ook wel van!

 15. Debby says:

  Gaaf! Dit geeft heeeeeel veel leesplezier. Ik wil ze zelf ook wel graag lezen haha!

 16. Hannelore Eeckhout says:

  Waaw, dat zien er fantastische boeken uit!
  We lezen elke dag samen met Felix en hij snuistert heel graag in boeken. Hij pikt de verhaaltjes snel op. Het zou leuk zijn hem te verrassen met verhalen die niet op voorhand vastliggen en telkens opnieuw verwonderd te zijn. En zoals je zegt, ook voor de voorlezer is dit een heel interessant gegeven 🙂

 17. Kelly Schoenmaker says:

  Wauw leuk. voorlezen vinden we heel belangrijk in onze opvoeding.

  ❤💛❤💚💚💛💙💛💙💙😻💚💚

 18. Wat ontzettend leuk! Ik doe mee, lijkt me heerlijk om aan de hand van een boek samen met mijn ventje verhaaltjes te kunnen verzinnen! Ik like al op FB 🙂

 19. Xaviera Jamie says:

  Dit zijn nog eens leuke interactieve boeken om voor te lezen en samen te ontdekken en te bekijken! Graag doe ik aan deze verloting mee!

 20. ingrid says:

  Dit is weer eens wat anders dan gewoon voorlezen, wat leuk.

  Ik doe graag mee voor onze 3 kanjers, kunnen zij om de beurt een leuk verhaal maken of met zijn allen!

 21. ingrid says:

  Dit is weer eens wat anders dan gewoon voorlezen, wat leuk.

  Ik doe graag mee voor onze 3 kanjers, kunnen zij om de beurt een leuk verhaal maken of met zijn allen!

 22. Anita te Gussinklo says:

  Super leuke boeken, leuk om samen door te nemen.

 23. Judith says:

  wat leuk, de tekeningen spreken me erg aan dus ik doe graag mee!

 24. Lynn Mahieu says:

  Vooral de ‘wie brult daar in de jungle’ lijkt me een verhaal dat mijn dochtertje geweldig zal vinden! Ze is helemaal verzot op dieren en boekjes lezen dus dit is de perfecte combinatie om haar heel lang zoet te houden! 😀

 25. Vanessa Draelants says:

  Wat een leuke boeken! Ik heb altijd voor mijn zoon verhaaltjes voorgelezen en nu mijn dochter oud genoeg begint te worden is het tijd voor haar eigen boekjes!

 26. bé vermeiren says:

  Ook wij bezoeken met ons kids regelmatig de bib (omdat ons huisje toch wat te klein is voor zo’n massa boeken). Maar deze boeken zullen niet zo gauw uitgelezen zijn: lezen en herlezen is hier de boodschap. Interactieve boeken met telkens een andere verhaallijn: heel origineel!

 27. […] is er een fantastische winactie op de blog! Win een boekenpakket met twee speelboeken waarbij jij (of je kindje) het verhaal zelf […]

 28. Hilde says:

  Héél graag. Ik zou mijn kinderbib graag uitbreiden met deze leuke boekjes voor mijn 6 kleinkindjes. De oudste wordt volgende maand 4jaar en vindt het samen lezen super leuk!

 29. Marian B says:

  Ik hou van deze illustraties. Het verhaal is vast en zeker ook de moeite waard. Mijn zoontje en dochtertje houden erg van samen met papa en/of mama boekjes lezen dus deze boeken voegen we maar wat graag aan onze collectie toe!

 30. Vicky says:

  Ik zou echt supergraag deze boeken winnen. Voor het slapen gaan, mag elk van onze twee dochters één boekje kiezen en die twee boekjes lees ik dan voor hen beiden voor. De oudste vindt het echter niet leuk wanneer de jongste voor de zoveelste keer hetzelfde boekje kiest. Met deze prijs maakt het niet uit dat zij steeds hetzelfde boekje kiest, het verhaal kan dan tóch nog telkens helemaal anders worden! Superfan!!!

 31. Wendy says:

  Mijn liefde voor lezen is begonnen met kinderboeken, dus ik denk (nouja, ik ben vrijwel zeker) dat de kindjes met deze boeken wel héél snél verliefd zullen zijn op boeken lezen! 😉 Ik ben ervan overtuigd dat deze boeken echt toppertjes zullen zijn, want wat is er leuker dan zelf mee het verhaal bepalen?! 🙂

 32. Sanne N says:

  Oeeeh wat tof!😍 Ik waag graag een kansje voor mijn moeder zodat ze weer een leuk nieuw boek heeft om voor te lezen via de VoorleesExpress waar ze als vrijwilliger werkt! ☺️

 33. Trotsema fati says:

  Ik doe super graag mee voor mijn dochter en zoon ze zijn allebei dol op boeken.. verhaaltjes lezen luisteren en zelfs verzinnen…

 34. Bep H says:

  oh wat leuk, dit zullen mijn kleinkinderen geweldig vinden op “oma-dag”

 35. Jessica says:

  Wij doen ook graag mee! Omdat verhaaltjes voorlezen en nieuwe boekjes ontdekken een vast (en heel geliefd) onderdeel is van ons slaapritueel en pure quality-time!

 36. Zou helemaal super zijn voor de verjaardag van ons kleine kereltje. De boeken in de bieb hebben we allemaal al gehad, maar dit boek zijn we nog niet tegengekomen!

 37. Mieke says:

  Wat een leuke winactie, onze kindjes zouden het heerlijk vinden om de avonturen samen met papa te beleven!

 38. Sarah says:

  Zou super leuk zijn om in mijn klas mee te werken tijdens de jeugdboekenmaand en ook mijn dochtertje zou hier heel gelukkig mee zijn!

 39. Hilde says:

  Ik doe heel graag mee voor mijn twee kleine avonturiers Lily (4) en Finn (2). Ze kunnen toch zo genieten van een goed boek ☺️

 40. Judy says:

  Superleuk! Daar worden twee kindjes (en ouders) heel blij van.

  Bedankt

  Judy van Eijk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.