De eerste babytheek opent zijn deuren!

Vandaag opent de eerste babytheek, dé bibliotheek voor babyspullen in Brussel. Een handig uitleensysteem voor babyspullen die je slechts voor een korte tijd nodig hebt. Of je nu klein woont, een beperkt budget hebt of radicaal wil kiezen voor minder spullen… Ontdek meer over de babytheek in dit blogbericht!

Wat is de babytheek?

Vandaag opent de allereerste Babytheek, de bibliotheek voor babyspullen in Elsene. Dat is een initiatief van Netwerk Bewust Verbruiken vzw en het gemeenschapscentrum Elzenhof. Met dit project willen de initiatiefnemers kwalitatieve babyspullen toegankelijk maken voor een breed publiek.

Een baby in aantocht? Dan moet je volgens de vele geboortelijsten heel wat nieuwe spullen aankopen. “Nochtans worden veel babyspullen slechts kort of nooit gebruikt. Jonge ouders kijken aan tegen forse kosten, terwijl 4 op 10 kinderen in Brussel opgroeien in armoede”, zegt Sarah van Riel van GC Elzenhof. De nieuwe uitleendienst voor babyspullen wil duurzaam babymateriaal toegankelijk maken voor iedereen.

Of je nu klein woont, een beperkt budget hebt of wil kiezen voor minder spullen… De Babytheek is een handig uitleensysteem voor babyspullen die je slechts kort nodig hebt. Net zoals je naar de bibliotheek gaat om boeken te ontlenen, kan je naar de Babytheek voor babyspullen. “Het project wil zo bijdragen aan de deeleconomie, want waarom een borstvoedingkussen aankopen als je die binnen enkele maanden toch niet meer nodig hebt? Lenen is de ideale oplossing. Dat is voordelig voor het klimaat (want er hoeven minder spullen aangekocht, geproduceerd en vervoerd te worden) en voor je portemonnee”, zegt Eva van Velzen van Netwerk Bewust Verbruiken.

spelende kinderen

Hoe werkt de babytheek?

Iedereen kan lid worden van de Babytheek. De Babytheek is er voor ouders en grootouders, arm of rijk, nieuw samengestelde gezinnen of alleenstaanden, ketjes en nieuwkomers, minimalisten en uitprobeerders,… Als lid heb je toegang tot heel wat kwalitatieve babyspullen. Je kan spullen ontlenen voor lange termijn (max. 6 maanden), korte termijn (max. 3 weken) en testtermijn (max. 2 weken).

Ik vind het alvast een prachtig initiatief die we ook in andere steden kunnen gebruiken! Wat denken jullie?

Waar vind je de babytheek?

De Babytheek zal elke woensdag open zijn in het GC Elzenhof, meer informatie vind je op www.babytheek.be.

* Dit artikel werd gebaseerd op het persartikel van Netwerk Bewust Verbruiken.

14 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.