babynaam
Baby Kids Mama Zwangerschap

De zoektocht naar een babynaam – App tip!

Je bent zwanger, hoera! Er zal tijdens de zwangerschap heel wat op je afkomen om te regelen, waaronder ook het zoeken naar een mooie babynaam voor dat kleine wondertje in jouw buik. In dit blogbericht geef ik jullie een leuke app tip om samen een favoriete naam te vinden!

babynaam

Populairste babynamen in Vlaanderen 2017

Om een babynaam te vinden, kan je overal op zoek gaan bijvoorbeeld in jouw vriendenkring, films of tv-series, boeken,… Jaarlijks worden er ook lijsten gepubliceerd met de populairste namen voor jongens en meisjes. Naast populairste namen, kan je vaak ook jouw zoektocht gedetailleerder maken. Zo kan je bijvoorbeeld selecteren om de top 10 Scandinavische of Engelse namen te zien.

In Vlaanderen waren dit vorig jaar de populairste babynamen volgens Kind & Gezin:

[table id=1 /]

Babyname app

Een andere speelse manier om samen met je partner te zoeken naar een leuke naam is de app ‘BabyName‘. Deze app werkt eigenlijk volgens het principe van Tinder. De app beschikt over ongeveer 30 000 namen, waarbij telkens een korte betekenis staat.

  • Jij en je partner installeren de app en maken daarna een connectie met elkaar.
  • Hierna geef je allebei een paar favoriete namen op.
  • Aan de hand van die favoriete namen doet BabyName zelf ook voorstellen.
  • Swipe naar links als je de voorgestelde naam maar niets vindt, en naar rechts als het een kanshebber is.
  • Vinden jullie beide dezelfde naam leuk? Dan is het een match!
  • Alle matches worden daarna bijgehouden in een lijst.
  • Na het maken van de lijst, kunnen jullie een favoriete naam uitkiezen voor jullie baby.

Onze kindernamen

Zoals jullie al weten, heet onze oudste dochter Tilde. Deze naam hadden we eigenlijk al meer dan een jaar voor de zwangerschap beslist. We hoorden deze naam voor het eerst tijdens onze rondreis in Zweden. Tijdens die reis hebben we in het wild gekampeerd, maar helaas was het op een ogenblik te laat geworden waardoor we beslisten om aan te bellen bij een lokale boer en zijn vrouw Tilde. De gastvrijheid van deze mensen was ongelofelijk. Toen we ‘s avonds in onze slaapzak lagen, waren we er al aan uit dat we deze naam zouden geven als we ooit een dochter zouden krijgen. Toen we alleen gingen wonen, bleek een van onze nieuwe buurmeisjes ook een Tilde te zijn. Een fantastische wildebras met hier en daar een gekke kronkel in het hoofd. We waren (en zijn nog steeds) helemaal gek op haar! Lang hebben we dus niet moeten zoeken naar een naam, toen we hoorden dat ons eerste kindje een meisje zou zijn.

Tilde betekent ‘machtige strijdster’. Volgens Kind & Gezin werd deze voornaam in Vlaanderen de voorbije 5 jaar 17 keer gekozen door ouders.

De naam van ons tweede kindje is nog een groot geheim. Uiteraard zal het een naam zijn die past bij Tilde. Hoewel we een  lijstje hadden met onze favoriete namen, is het toch iets helemaal anders geworden. Toevallig is werd ook deze naam de voorbije 5 jaar 17 keer gekozen in Vlaanderen. Ra…ra…ra…

Dit vind je misschien ook leuk...

3 Reacties

  1. Wij kregen er in 2017 twee kindjes bij in de familie: neefje Léon en nichtje Louise. Beide namen staan in de top-10…

  2. Wist niet dat er zo’n app bestond. Wij waren het al in het begin van onze zwangerschap over de naam eens. Rui hoor je niet zo vaak in Belgie.

  3. Handig dat er zelfs een app voor bestaat. Bij meerdere matches lijkt het me zelfs lastig om dan uiteindelijk één naam uit te kiezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.