Dingen die je niet mag vergeten voor een eerste sportles
Kids Kind 6-12 jaar Kleuter

Dingen die je niet mag vergeten voor een (eerste) sportles

De avond voor de eerste sportles stuurde ik naar andere mama’s om te vragen wat zij in huis hadden gehaald voor de sportles. Wij waren allemaal wel het een en ander vergeten…

Een eerste sportles

Na de kerstvakantie startte Tilde met haar eerste buitenschoolse sportles. Enkele maanden geleden hadden we haar samen met enkele klasgenootjes ingeschreven om te gaan sporten. De inschrijving was compleet en ik op mijn gemak. Op het to-dolijstje stond enkel dat we het geld nog moesten afhalen om ter plaatse te betalen.

De avond voor de sportles kwamen we hier thuis ineens tot het besef dat we geen sportschoenen hadden voor haar. Ik stuurde in lichte paniek een berichtje via WhatsApp (ja, tegenwoordig gebruik ik dat) naar andere mama’s om te vragen hoe zij zich hadden voorbereid op de sportles. Hadden zij al sportschoenen, trainingspak, zweetbanden,… hoe stuur je in hemelsnaam je kind naar zijn sportles? We waren eigenlijk allemaal wel wat vergeten. ‘s morgens voor de les gingen we nog snel naar de sportwinkel om schoenen te halen. En… we waren (nipt) op tijd in de les!

Dingen die je niet mag vergeten voor een eerste sportles

Een rugzak

Een gemakkelijke rugzak of tas om alle spullen in op te bergen. Je kindje krijgt het vast warm door te sporten. Het is handig als je de kledij, jas, kiezelstenen van op de parking,… kan wegsteken in een tas. Wij gebruiken dezelfde tas overal omdat daar onze basis (reservekledij, zakdoeken,…) in zit.

Sportoutfit

Eigenlijk wel het grootste probleem waar we niet direct aan gedacht hebben. Hoe warm is die grote sportzaal? Gaat het wel door in een grote ruimte of in een kleinere polyvalente zaal? Mogen de kinderen met schoenen in de zaal? Moeten ze echt sportkledij aanhebben of mag een kousenbroek of legging ook? We gingen dus voor de laatste optie. En eigenlijk doen de meeste ouders het zo dat ze hun kinderen gewoon makkelijke kledij aantrekken. No worries, je kind hoeft dus niet in volledige Nike of Adidas sportstijl naar de les. De kledij was dus snel in orde.

De schoenen daarentegen. Wij hadden hier helemaal geen sportschoenen liggen. Eerst zouden we haar op blote voeten laten sporten, maar ik vind rondlopen op blote voeten tijdens het sporten niet zo’n goed idee. Dus reden we als gekken in de ochtend met onze twee kinderen richting de sportwinkel om vlug vlug nieuwe flashy roze sportschoenen te kopen om daarna door te rijden naar de les. Gelukkig had ze geen pijne voeten achteraf.

Een tussendoortje & water

Check dat hadden we! Na het sporten krijgt jouw kind vast ook ontzettend veel dorst en snakt het naar een tussendoortje. Stop dus de avond voor de les een knabbeltje en een drankje in de sportzak.

Papieren voor ziekenfonds & sportbonnen

Bij veel ziekenfondsen krijg je korting na het inschrijven bij een sportclub. Onze stad geeft jeugd en sport AXI-bonnen (vanaf 10 euro) die je kunt gebruiken als geldig betaalmiddel bij een jeugd- en sportvereniging. Kijk dus zeker eens na of je recht hebt op een korting. Dat is altijd mooi meegenomen!

Op tijd komen

Vergeet vooral niet om op tijd te komen voor de sportles. Er is niets zo vervelend als te laat zijn. Met twee kinderen is dat hier vaak een rush, maar we proberen om op tijd te vertrekken zodat we daar op ons gemak de jas kunnen uit doen enzovoort. Tilde heeft vaak wat tijd nodig om afscheid te nemen. We proberen dat zoveel mogelijk in te rekenen in onze tijd. Zo is iedereen relaxed!

Lees ook: Yoga voor jong en oud

Wat is voor jullie een must-have in de sportzak van jouw kind?

Dit vind je misschien ook leuk...

2 Reacties

  1. Sommige dingen klinken vanzelfsprekend, maar toch is dit echt een handige blog om even te dubbelchecken dat je alles hebt 😀

  2. Hele goede tips en zo is het maar net! Niemand vind het leuk om te laat te komen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.