babydeken
Baby Creatief Kids Lifestyle

DIY babydeken naaien

Ik maakte vandaag een lekker warm babydekentje met een veel te schattige alpacastof om mijn nieuwe naaimachine te testen. Wil je graag zelf een babydeken naaien met fleece of wol? Leuk om voor jezelf te houden of om cadeau te geven tijdens een kraambezoek! 

babydeken

Wat heb je nodig?

  • Een stuk katoen
  • Een stuk zachte fleece, teddy, velours, wafelkatoen of badstof
  • paspel en naaigaren in passende kleuren
  • kopspelden

 

De hoeveelheid stof hangt er van af hoe groot jij jouw deken wil maken. Zorg dat het katoen en de zachte stof even groot zijn. Bereken daarna hoeveel paspel je nodig hebt door te omtrek te berekenen. Mijn stoffen komen uit De Stoffenkamer en Studio Olive.

Een babydeken naaien

Leg de paspel op de goede kant van jouw lap katoen. Leg de rand van de paspel gelijk met de rand van jouw stof. Je kan het eventueel vastspelden als je dat gemakkelijk vindt. Naai de paspel rondom vast. (Klik hier om een gedetailleerde uitleg te lezen op Polkadotjes)

paspel babydeken

Neem de twee lappen stof en leg ze met de goede kanten op elkaar. Speld goed vast. Stik nu met de naaimachine opnieuw op het stiksel die je daarnet maakte langs de kant van het katoentje. Laat een opening van 10-15cm. Knip teveel aan stof weg langs de randen en de hoeken. Keer daarna het dekentje door de opening. Zorg dat de stoffen mooi op elkaar liggen en speld het gat dicht. Daarna stik je vlak langs de paspel. Klaar!

Mooi hé?!

Dit vind je misschien ook leuk...

1 Reactie

  1. Wat een snoezig dekentje heb je gemaakt. Zelf ben ik helaas totaal niet handig, anders zou ik dit zo gaan maken!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.