Stedentrip met kind

Drie tips voor een stedentrip met kind vlakbij België

Op zoek naar een leuke stad voor een stedentrip met kind? Karlien van Reistipsmetkids deelt drie leuke tips voor steden in de buurt van België. Hierdoor hoef je niet eindeloos in de auto of het vliegtuig te zitten.

Stedentrip met kind? Deze steden zijn zeer kindvriendelijk!

1. Duisburg

Afgelopen zomer waren wij met de kinderen op stedentrip in Duisburg. Deze stad ligt net over de grens, in Duitsland. We wisten niet goed wat we konden verwachten, maar het bleek een ontzettend kindvriendelijke stad te zijn. In het centrum zijn brede stoepen, waardoor je heel ontspannen rond kan wandelen met de kids. Daarnaast is er erg veel te doen voor het gezin, wij hadden aan een weekend eigenlijk niet genoeg.

Het Kindermuseum is echt een bezoek waard. In dit doe-museum mag je van alles uitproberen. Je bent er daardoor zo een dagdeel bezig. Mijn dochter was niet weg te slaan bij het podium, hier konden de kinderen “optreden” onder begeleiding van muziek van een dj. Het Landschaftspark Duisburg was ook erg leuk. In de zomer was er een klein strandje en er stonden heel veel kraampjes. Aan het eind van het weekend zijn wij in Oberhausen naar Sea Life en Legoland geweest.

Stedentrip met kinderen
Foto Reistipsmetkids – Natuurhistorisch museum Maastricht

2. Maastricht

Vlakbij België ligt deze ontzettend leuke stad. Een van mijn bloggers was onlangs een weekendje in Maastricht met kinderen. Wandel door de oude straatjes en bewonder de Helpoort, dit is de oudste stadspoort van Nederland. Ook kan je over de oude stadsmuur lopen!

Een leuke en ontspannen manier om meer van de stad te zien als je met kinderen reist, is om dit per boot te doen. Vanaf de boot kan je door naar de Kindergrottentocht, dit is ook echt een aanrader. Met een gids ga je het donkere gangenstelsel in. Daarnaast is het Natuurhistorisch museum een bezoek waard.

3. Den Haag

Den Haag is een stad waar wij keer op keer terugkomen. Afgelopen jaar waren we een weekend in Den Haag met de kinderen. Onlangs waren we er weer een dag en steeds hebben we te weinig tijd om alles te doen en zien! Zo is er prachtige natuur, een Japanse tuin (beperkt geopend) in het leuke park Clingendael, het mooie oude centrum met heel veel musea. En natuurlijk wil je ook naar het strand van Scheveningen. Daarnaast zijn er zoveel gezellige lunchtentjes, je komt speeltuinen tegen en attractiepark Drievliet ligt in de buurt. Geloof me, na een stedentrip Den Haag kom je zeker weer eens terug.

 

14 reacties

  1. Ja leuk! Wij zijn ook in Sealife en Oberhausen geweest, Den Haag komen we een keer per maand voor familiebezoek, maar dat wordt in de zomer vast meer vanwege Drievliet 😉

  2. Overal zijn waarschijnlijk vast wel leuke plekken te vinden waar je met de kids heen kan. Ik kan nu nog lekker even in ‘vrijheid’ op pad met m’n vriend dus zit nog niet in dat leventje, maar mocht het ooit zo ver zijn dan check ik je tips nog een keer 😉

  3. Duisburg… verrassend joh! Wij komen regelmatig in Duitsland maar op de een of andere manier heb ik mij nooit zo verdiept in Duisburg. Misschien toch maar eens doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.