Duurzame speelgoedboxen van Toyalot (+kortingscode!)

Hebben jullie soms ook het gevoel dat jullie huis ontploft door de grote hoeveelheid speelgoed? Krijg je bijna een hartaanval als je denkt aan de volgende feestdagen en verjaardagen van je kids? Wij begrijpen het helemaal én bovendien heeft Toyalot het ook begrepen. Zij ontwikkelden originele duurzame speelgoedboxen die bijdragen aan de ontwikkeling van jouw kind. Lees meer en ontdek onderaan een kortingscode!

Speelgoed, speelgoed, speelgoed… en nog eens speelgoed

Ik krijg soms de kriebels van onze speelhoek wanneer die weer eens volgepropt zit met allerlei speeltjes. Elke verjaardag, elk feestje en elke feestdag komt er meer en meer bij waardoor de boel vaak op ontploffen staat. Het valt ons op dat Tilde vaak minder speelt met haar speelgoed als er teveel speeltjes liggen. Alsof ze het bos door de bomen niet meer ziet. Ik probeer geregeld met haar door het speelgoed te gaan om wat te sorteren. Zij mag dan enkele speeltjes houden, de rest gaat in een bak en de kapotte stukken gaan de vuilbak in. Zelf vind ik het niet prettig om het weg te gooien of op zolder te plaatsen.

Toyalot

Drie jonge Brugse ondernemers hebben het geweldige concept van Toyalot gerealiseerd waarbij ouders, grootouders, tantes,… duurzaam speelgoed kunnen ontlenen op maat van het kind. De boxen worden met zorg gevuld met spelletjes die aangepast zijn aan de leeftijd van het kind en waardoor jouw kind de kans krijgt om elke dag te leren en te groeien door het zorgvuldig geselecteerd gevarieerd aanbod.

In het team zitten ook een aantal pedagogen en de afdeling kleuter en lager onderwijs van HOWEST die vanuit academisch oogpunt een framework opgesteld hebben dat bepaalt op welke ontwikkelingsdomeinen het speelgoed in kan spelen en wat de ideale combinatie van die domeinen is op welke leeftijd van het kind. Dat framework is de basis voor de samenwerking met het andere deel van het expertiseteam. Hierin wordt Toyalot gesteund en geadviseerd door leerkrachten die jarenlange ervaring in het veld hebben. Zij werken dag in dag uit met kinderen en staan die ook voortdurend bij in hun ontwikkeling. Deze leerkrachten helpen met de selectie van al het speelgoed en de inpassing van dit speelgoed in de ontwikkelingsdomeinen die ze vooropgesteld hebben.

toyalot

Toyalot kiest enkel voor houten speelgoed dat een minimale impact heeft op het klimaat. Zo denken ze ook aan de toekomst van jouw kind. Ze selecteren het speelgoed zo dat het een lange levensduur heeft en makkelijk te onderhouden is. Elk speeltje wordt gereinigd en ontsmet alvorens het in de handen van jouw kindje komt.

Onze speelgoedbox

Een tijdje geleden mochten wij een speelgoedbox van Toyalot testen. Tilde heeft zich fantastisch geamuseerd met dit pakket. Het ene spel vond ze aantrekkelijker dan het andere, maar ze heeft eigenlijk heel vaak gegrepen naar de box van Toyalot. Na ontvangst van de speelgoedbox, krijg je een e-mail van Toyalot met een spelbundel. Hier in vind je alle info terug over de spelletjes die je kreeg.

Mijn eerste boomgaard Haba

Het spel ‘De eerste boomgaard’ was een enorm succes. We speelden het spel bijna elke avond en hebben daarom ook besloten om de al iets grotere versie aan te kopen voor haar volgende verjaardag. We vonden het fijn om samen met haar in ‘team’ te winnen tegen de raaf. Verliezen van een spel kon voordien vaak leiden tot een peuterhuilbui, maar met dit spel lukte het perfect om met dit gevoel om te gaan.

magnetisch visspel

Het tweede spel om de eendjes te vangen met een magnetische hengel, was heel goed om haar motoriek te oefenen. In het begin was ze geneigd om vals te spelen, omdat dit behoorlijk goed lukte met twee handen. We hebben het dan ludieker gemaakt door de vishengel in één hand te houden en de andere hand op haar rug, hoofd, neus,… Dit maakte het voor haar al een heel stuk moeilijker/uitdagender.knikkerbaan HahaOok de grote Rotonde knikkerbaan van Haba was leuk om mee te spelen. Tilde heeft dit vooral samen met papa gespeeld, want het bouwen/opzetten was voor haar moeilijk. Eenmaal opgezet speelde ze er mee zolang papa mee deed, maar we hebben gemerkt dat ze daarna al snel ‘langs’ de knikkerbaan ging spelen met haar poppetjes,… Ze heeft er dus een beetje haar eigen versie van gemaakt. We hebben dat eigenlijk wel gestimuleerd want het was tof om te zien hoe ze haar fantasie liet werken.

Het steekspel vond Tilde het minst leuk. Het trok haar niet echt aan om deze doos uit te halen. Ook als wij het spel aanboden, had ze er weinig interesse in. Op de afbeeldingen van de voorbeeldkaarten staan steekvarianten in 3 verschillende moeilijkheidsgraden. De oplossingen staan op de achterzijde van de kaarten. Dit spel hebben we dan ook het minst gespeeld.steekspel slimmerikWe vonden het pakket heel erg fijn en verfrissend om in huis te hebben. Een jaarpakket zou voor ons budget te duur zijn, maar we vinden dit zeker een prachtig initiatief voor een kortere periode zoals tijdens een schoolvakantie voor thuis of bij de oma’s. Zo hebben de kids eens wat anders op een regenachtige Belgische dag. Als cadeautje lijkt ons dit ook heel erg tof om te geven. Het is een beetje dubbel om dit te schrijven, want we vinden de pakketten wel zijn geld waard aangezien er mooi educatief en kwalitatief duurzaam speelgoed in zit.

Bestel jouw unieke speelgoedbox met korting!

Wil je zelf ook gebruik maken van de duurzame speelgoedboxen van Toyalot? Gebruik dan de kortingscode houseofdiapers voor 2+1 maand gratis spelplezier bij aankoop van een Toyalot box voor 3 maanden.

 

*Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

Foto’s: Logo en speelgoedbox Toyalot – gezelschapsspellen Haba

40 reacties

  1. Wat een geweldig gaaf concept. Jammer dat ze dat niet hadden in de tijd dat mijn kinderen klein waren. Is echt ideaal.

  2. Deze boxen zijn leuk zeg en wat fijn dat ze lekker lang goed blijven. Ik heb altijd al wat gehad met houten speelgoed. Vanaf dat ik klein ben eigenlijk. Toevallig moest ik nog een cadeautje voor mijn nichtje kopen, dus… ik weet wel wat het gaat worden!

  3. Zeker handig om in de vakantie eens wat anders in huis te hebben, zonder dat je speelgoed berg groeit. Wij gaan daarom wel eens naar de spelotheek en lenen we voor een klein bedrag weer eens wat nieuws

    • Oh Jessica, ik denk dat ik begrijp wat je wilt zeggen. Hier zou nooit geen plastiek speelgoed in huis komen… tot Sinterklaas voor de eerste keer langs kwam. Die had dat blijkbaar niet zo goed begrepen. Haha!

  4. Wat een leuk en slim concept! Echt super goed dat het allemaal van hout is. Ik ga dit sowieso aanraden aan de mensen in mijn omgeving die kinderen hebben.

  5. Ik herinner mij nog uit de tijd dat de kindren klein waren dat er overal speelgoed lag. En dat er ieder jaar meer bij kwam. Ik vind dit speelgoed erg mooi. Maar het maakt de berg met speelgoed natuurlijk niet minder hoog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.