Gezinsuitstap naar Familiepark Harry Malter

Tilde was woensdag jarig. Vorig weekend zijn we met de ganse familie een pannenkoek gaan eten in pannenkoekenboerderij ‘t Krekeltje in Eede. Dat was heel erg gezellig en de kindjes konden er naar hartenlust spelen. Op haar verjaardag zelf gingen we gewoon met ons drie samen naar Familiepark Harry Malter.

Familiepark Harry Malter

Familiepark Harry Malter is een domein van kleiner formaat (3,5ha) gericht op kids van peuter- en kleuteronderwijs. Geen snelle rollercoasters of immense dieren maar charme en nostalgie troef! Samen met je kleintje kan je de kabouterhuisjes bezoeken, kamelen berijden, een circusshow beleven, wandelen tussen de aapjes en kleinere maar lieve diertjes van héél dichtbij leren kennen.

Aangezien Geert in de voormiddag nog moest werken, kwamen we net na de middag aan in het park. De ingang ligt behoorlijk centraal in het park, met vlak daarnaast het restaurant en tea-room. We aten eerst onze picknick op in de zone met de picknicktafels met zicht op de aapjes. Op het domein zijn er veel plaatsjes waar je even kan rusten. Dat kwam goed uit om regelmatig een drink- en eetpauze in te lassen.

Na het middageten gingen we eerst in de kabouterhuisjes piepen en alle dieren gaan bekijken. Wasberen, papegaaien, apen, biggetjes, herten, stokstaartjes, stekelvarkens en nog veel andere dieren lopen er rond. Alle dierenverblijven zijn speciaal aangepast voor peuters en kleuters, want er zijn telkens grote ramen voorzien tot op de grond of er zijn banken of trapjes voorzien zodat de allerkleinsten zelfstandig naar de dieren kunnen kijken. Er is zelfs een gedeelte waar je samen met de kids kan wandelen tussen de ringstaartmaki’s. Succes gegarandeerd! Tilde was er helemaal gek op. In de namiddag maakten we een huifkartocht, reden we op een kameel en maakten we een rondrit met het treintje door het park.

In het park is er ook een groot overdekt speeltuin, wat ideaal was met die hitte van vorige week. Tilde kon zo lekker in de schaduw spelen. De speeltoestellen zijn niet de modernste, maar wel in goede staat. We vonden het nostalgische van de toestellen eigenlijk wel goed passen bij het thema van het park.

In de late namiddag gingen we naar de circusshow, waar de enige echte oude Harry Malter (topkerel!), aan de ingang stond om zich te excuseren. Ze hadden een airco besteld voor in de tent, maar deze was helaas kapot. Ondanks de ontzettende warmte, vond Tilde het de max!

Adres

Om naar Familiepark Harry Malter te gaan, tik je dit adres in op jouw gps:

Bosheidestraat 15
9070 Destelbergen (Heusden)
België

Klik hier om naar de website te gaan.

Mijn tekst werd deels gebaseerd op de informatie van Harry Malter.

15 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.