het upcyclingboek
Creaboeken Creatief Kids Kind 6-12 jaar lezen Lifestyle Winactie

Het upcyclingboek (for girls only!)

Nog op zoek naar coole projecten? Het upcyclingboek van Elfi De Bruyn heeft je alvast een 40-tal inspirerende ideeën waarmee je kind wel even zoet is. Dat hoop ik dan toch…

Het upcyclingboek

“Als je upcyclet, geef je oude dingen een nieuw leven. Je redt als het ware spullen uit de vuilnisbak en maakt er een gepimpte versie van. De FGO!-meisjes verzamelden hun leukste tips én trucjes samen met Magic Maker Elfi. Je kunt het zo gek niet bedenken: vrolijke kaarsenhouders gemaakt van eierdopjes en overblijfselen van een fles wasmiddel of wat dacht je van een blitse discobloempot gemaakt van oude cd’s. Vanaf nu hoef je niet meer ieder jaar nieuwe kerstballen te kopen, want je geeft ze gewoon een nieuw kleurrijk jasje. Kortom, een boek vol DIY-tutorials voor bijzonder mooie en originele spulletjes, die ook nog eens goed zijn voor onze planeet. Win win!” (flaptekst)

het upcyclingboek

In dit boek staan geen bijzonder vernieuwende projecten voor mij. Ik hou er dan ook van om op Pinterest leuke DIY te zoeken. Tilde vond het wel heel fijn om door te bladeren en ideetjes op te doen om te knutselen. Ze haalde onmiddellijk haar bladwijzers boven om tussen haar favoriete projecten te stoppen. Dat ze een boek bij de hand heeft ipv een smartphone of computer, vind ik wel positief. De ‘For Girls Only’ term komt van het magazine met dezelfde naam. De projecten die er in staan kunnen perfect ook aangepast worden naar jongens toe.

WIN WIN WIN

Ik geef samen met @standaard_uitgeverij graag twee exemplaren van het For Girls Only – Upcyclingboek aan jullie weg! Ga naar Instagram en maak kans op jouw exemplaar!

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking met een bedrijf/merk.

Dit vind je misschien ook leuk...

1 Reactie

  1. Marian says:

    Wat leuk! Ik doe graag mee.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.