Jouw kleuter op de iPad laten spelen? – App tips

Mag jouw kleuter op de iPad spelen? Een tablet, smartphone of iPad hebben de meeste mensen tegenwoordig in huis. Tilde mag van ons af en toe een spelletje spelen of een filmpje kijken. Wij geven je graag enkele leuke app tips voor jonge kinderen.

1 Ketnet junior app

Wij zijn echte Ketnetters. (Tsjiek tsjak volle bak!) Als Tilde naar tv kijkt, gebeurt het vaak dat de zender op Ketnet staat. De app van Ketnet junior is speciaal voor de kleintjes ontworpen én onze absolute favoriet. Je vindt er filmpjes, spelletjes, puzzels en kleurplaten in een gemakkelijke omgeving. Wij zetten de iPad in begeleide toegang en Tilde maneuvreert zelf tussen alle onderdelen. Ze leert de kleuren samen met Bumba. Oefent haar hand-oogcoördinatie met het ballonenspel, het doolhof, het raak-aan-de-overkantspel van Frits en Frats, en de raketrace van Viktor. Ze leert geluiden, links/rechts en gebarentaal. Daarnaast kan ze ook naar haar favoriete (teken)filmpjes kijken o.a. van Kapitein Winokio, Nellie & Cezar, Tik Tak, Simon het konijn en zoveel meer.

Ketnet junior app
Printscreen Ketnet Junior App

2 Ssst de tijger slaapt

‘Ssst! De tijger slaapt’ is een app die hoort bij het gelijknamige prentenboek van het jaar 2018. De tijger slaapt en we willen haar niet wakker maken. Maar hoe kunnen alle dieren langs haar als ze zo in de weg ligt? Kikker heeft een idee: ze zweven met ballonnen over de tijger heen! Tilde wordt aangemoedigd de dieren veilig over de tijger heen te krijgen door te blazen, te aaien, te wiegen enzovoort. Met deze app kan je naar het interactieve verhaal kijken/luisteren, memory spelen of op zoek gaan naar de verschillen in de tekeningen. Wij hebben het boek nog niet gelezen, maar de app vindt Tilde wel heel erg fijn.

Ssst de tijger slaapt
Printscreen app Ssst de tijger slaapt

3 Woezel & Pip op zoek naar de Sloddervos!

Woezel en Pip zijn twee schattige hondjes die altijd klaar zijn voor een nieuw avontuur. In deze app (naar aanleiding van de film) kan je de trailer van de film zien en gaan de twee vrienden op zoek naar voorwerpen. Tijdens dit zoekspel krijg je enkele afbeeldingen van voorwerpen te zien. We moeten helpen om deze spullen terug te vinden. Dit spel heeft 3 niveaus en is relatief gemakkelijk. Tilde speelt dit graag, maar heeft na één rondje meestal genoeg gehad. Ideaal wanneer ze niet lang op de iPad mag spelen.

Woezel en pip
Printscreen app Woezel & Pip op zoek naar Sloddervos

11 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.