Schooltas
Creatief Kids Kind 6-12 jaar Kleuter Lifestyle Peuter

Krimpfolie sleutelhanger

Daar stond hij dan begin, voor het eerst op school met zijn super coole Wolf schooltas. Gezien die schooltas niet zomaar overal te vinden is, hadden we dan ook gedacht dat niemand dezelfde zou hebben.  Niets was minder waar. Er was toch nog wel een kindje met identiek dezelfde zeker!? En dan nog wel in dezelfde klas. 

– GASTBLOG –

De eerste dag liep het al mis. Toen ze naar het dommelhuisje (een opvang dicht bij school) vertrokken om te eten en een middagdutje te doen, hadden ze – je kan het vast al raden – de verkeerde tas mee. Gelukkig is dat niet zo’n groot probleem, maar voor die twee kleine kerels best wel verwarrend.

Hoe lossen we dit nu op?

Uiteraard hadden we hier geen zin om een nieuwe schooltas te gaan kopen, deze was nog maar net nieuw. Daarbij, hij had deze als geschenk gekregen van zijn peter. Gelukkig ben ik een creatieve mama en kon ik wel iets bedenken zonder de schooltas te moeten omvormen tot een volgeplakt stickerboek.  

Ik ging dus met krimpfolie aan de slag om een herkenbare en vooral ook unieke sleutelhanger te maken voor mijn zoon.

Krimpfolie

Als basis gebruikte ik de tekening die bij ons overal terugkomt. De Wolf vanop zijn geboortekaartje, muursticker, stickers … Als hij deze niet herkent, dan weet ik het ook niet meer.

Om deze tekening volledig juist over te nemen, koos ik voor de zekerheid om transparante krimpfolie te gebruiken. Met permanent markers (met acrylverf blijkbaar ook, maar om de een of andere reden lukt mij dit niet) kan je hier perfect op tekenen. Bij de transparantie versie is het wel wat jammer  dat je er de strepen van het tekenen op kunt zien.

Als je net als ik ook een sleutelhanger wil maken met de folie, vergeet dan geen gaatje te maken alvorens je de folie laat krimpen. Dit kan perfect met een gewone perforator, het gaatje krimpt gewoon mee en wordt klein genoeg.

Het leukste aan krimpfolie is dat je het ganse krimpproces kan volgen, al brengt dit soms ook wel eens wat extra stress met zich mee. Eens de folie in de oven ligt (voorverwarmd op 150°C), gaat deze namelijk al vrij snel opkrullen en krimpen. Soms kan het al eens gebeuren dat deze zo hard krult dat twee kanten aan elkaar beginnen kleven. Dit wil zeggen dat de oven te warm staat. Zet deze dan eerst wat lager en maak dit los met een mesje of vork. Laat het dan vooral gerust, het krullen en krimpen stopt vanzelf en dan komt het vanzelf weer zo goed als plat.  

Eens het zo goed als plat is, kun je jouw creatie uit de oven halen. Zelf leg ik er dan steeds het zware kookboek van de boerinnenbond op, om het volledig plat te krijgen. Ik laat deze een minuutje of zo liggen. Nog een sleutelhangertje bevestigen en klaar is kees.

Nu maar hopen dat hij ook in dit schooljaar zijn tasje meteen herkent!

Dit vind je misschien ook leuk...

13 Reacties

 1. Wat een leuke creabea-oplossing. Ik had geen idee dat je dit ook met krimpfolie kon doen. Eentje om te onthouden!

 2. Ja hoor Jessie, je kan er heel veel mee doen. Ik maak soms juweeltjes ook met krimpfolie.

 3. Wat een super leuk idee! Nu inderdaad maar hopen dat ie elke keer zijn eigen tasje mee neemt!

  1. Voorlopig loopt dit nog goed 🙂

 4. Hey, die is wel heel leuk om te onthouden. creatief gedaan. Top

  1. Dank je!

 5. Oeh, krimpfolie is echt lang geleden. Leuk dat je er zo een sleutelhanger van kan maken!

  1. En zoveel meer 🙂 was van mij ook eeuwen geleden 🙂

 6. Wat een leuk idee, grappig knutselwerkje

  1. 🙂 hij herkent alvast zijn schooltasje nu 🙂

 7. Stoere sleutelhanger. Zo is de tas wel herkenbaar 😉

  1. hihi, ja he! Met zijn eigen logo 😀

 8. Wat een leuk idee! Ik kan me herinneren dat ik als kind ook een zelfde schooltas had als een klasgenootje. Ik had er toen een hushpuppie-sleutelhanger aan gehangen, zodat we nooit met de verkeerde tas naar huis zouden gaan 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.