Kindertekening
Creatief Kids Kind 6-12 jaar Kleuter Lifestyle Mama Moederschap Peuter

Masterclass kindertekeningen lezen en begrijpen

Vorige donderdag volgde ik de masterclass ‘kindertekeningen lezen en begrijpen’ gebracht door Eveline Ruitenberg. Voor mij was het compleet nieuw om online een masterclass te volgen. Ik deel je graag mijn ervaring in deze blogpost.

Masterclass kindertekeningen lezen en begrijpen

Enkele weken geleden zag ik toevallig via Facebook een advertentie voorbijkomen met informatie over deze masterclass. Het leek me wel fijn om dit eens bij te wonen. Enfin, “bijwonen”… je kan eigenlijk gewoon thuis met jouw pyjama aan de uitleg volgen. Je hoeft er niet eens de deur voor uit te gaan. Bovendien was deze masterclass volledig gratis. Geen redenen dus om dit niet te volgen. Zo ging ik dus nieuwsgierig achter de laptop gaan zitten tot ik de link kon openen die ik kreeg via e-mail.

Op voorhand krijg je voldoende herinneringsmails om de masterclass niet te vergeten. Na het doorklikken op de link in de e-mail, krijg je een scherm te zien waarop Eveline vrolijk zit te wachten om haar uitleg te geven. Zij heeft meer dan 25 jaar ervaring met kinderen en hun ouders. Ze werkt als coach, schrijver en speltherapeut en heeft 100-en kinderen begeleid in therapie en weerbaarheidstrainingen.

Kindertekening
Foto Instagram @la_marcelle_

Je krijgt heel wat informatie dus een pen en papier zijn zeker niet overbodig. In de e-mail ontvang je hand-outs om de training te volgen. Je leert onder andere hoe jij een verschil kan maken in het leven van een kind aan de hand van ervaringen die worden verteld. Door het begrijpen van de beeldtaal krijg je een beter inzicht over hoe het kind zich voelt, zijn/haar ontwikkeling en zijn/haar omgeving. Het kind vertelt dus heel wat aan de hand van zijn beeldtaal. Tijdens de sessie worden huis-, boom- en menstekeningen kort voorgesteld. Ik stond er van versteld hoeveel info een simpele tekening kan bevatten. Je krijgt tijdens de masterclass de kans om zelf vragen te stellen. Eveline doet haar uiterste best om alles grondig te beantwoorden.

Vervolgopleiding

Wil je graag zelf de masterclass ‘kindertekeningen lezen en begrijpen’ volgen? Op de website van Eveline vind je meer info om jezelf in te schrijven. Wie nadien gebeten is om meer te weten, kan de volledige cursus volgen. Niet verplicht, maar zeker verleidelijk na het volgen van de gratis sessie.

Dit vind je misschien ook leuk...

1 Reactie

  1. ik weet wel iets van kindertekeningen af, maar niet veel. Lijkt me een geweldige masterclass

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.