pony jumping haba

Paardenspel voor kleuters | Pony jumping HABA spelreview

Wij hebben ‘Pony jumping’ van HABA uit de voorraadbox gehaald. Dit spel hadden we een tijd geleden gekocht tijdens een van de garageverkopen van Biovita. Benieuwd wat we er van vinden?

pony jumping haba
Foto: HABA

Pony jumping

Juuu paardje! We starten met het maken van een parcours voor onze paarden. Op elk kaartje staat een hindernis waarover jouw pony moet springen. Daarna rol je om de beurt met alle dobbelstenen. Op elke dobbelsteen staat een kleur die overeenkomt met de kleur op de kaarten van de hindernissen. Wie het eerst over alle hindernissen springt, wint het spel. Simpel, snel en leuk!

De pionnen zijn pony’s in wit, bruin en zwart. Fijn dat dit realistische kleuren zijn en niet a là My Little Pony. Niet dat ik daar wat tegen heb, maar dit maakt het spel neutraler. Ik vermoed dat de allerjongsten de twee bruine pony’s misschien wat moeilijk uit elkaar kunnen houden. Enfin, je houdt je paardje best goed in de gaten voor dat je kleine er mee gaat rondspringen.

pony jumping

Het spel is bedoeld voor kinderen vanaf 4 jaar, maar ik voelde dat het voor Tilde al heel gemakkelijk ging. Het was enkel wat moeilijk in het begin om de kleuren van het parcours te volgen. In het begin liet ze haar pony over een willekeurige hindernis springen in plaats van het parcours te volgen. Ik liet haar daarna zelf de dobbelstenen met de juiste kleur naast de kaartjes liggen. Dat was visueel gemakkelijker voor haar om te volgen. Pony Jumping duurt niet lang (maximum 10 minuten) waardoor je snel een afwisseling hebt. Ideaal voor onze kleine hakketak.

Ons spel eindigt meestal in een rollenspel waarin ik het mamapaard ben en zij het kindje. We moeten dan samen over de hindernissen springen en met hoge stemmetjes tegen elkaar praten. Duuh!

Lees ook: Duurzame speelgoedboxen van Toyalot (review)
Lees ook: Houten speelgoed van Kipod (review)
Lees ook: Hoe richt ik een kinderkamer duurzaam in?

Spelen jullie graag gezelschapsspellen met jullie kind(eren)?

11 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.