Herfstvakantie = spelletjes spelen!

Kids, Peuter, Tiener 1 comment

Bij ons is de herfstvakantie bijna aangebroken. Alhoewel onze kleintjes nog niet naar school, gaan kan ik wel ontzettend van die tijd genieten. We doen het rustig aan, we bakken lekkers en we spelen heel veel spelletjes. Vooral op echte herfstdagen waar de wind en regen buiten losgaan , vinden we het heerlijk om aan de eettafel heel veel spelletjes te doen. Hier vertel ik wat onze favoriete herfstvakantie spelletjes zijn.

Favorieten van onze peuter

Onze peuter is 3 jaar en spelletjes spelen is er bij hem met de paplepel ingegoten. Dankzij zijn grote broer hebben we thuis een behoorlijke voorraad spelletjes. Puzzels maken, kaartspelletjes en bordspelletjes. Eli vindt het allemaal even leuk.

De 5 spelletjes die we momenteel met onze peuter het meest spelen zijn:

  • UNO junior
  • Woezel & Pip Yoga spel
  • Vissenspel
  • Halli Galli Junior
  • Het Gruffalo bordspel

Het voordeel van deze peuterspellen is dat ze allemaal niet zo lang duren. De kleintjes hoeven zich niet lang te concentreren en er blijft tijd over om meerdere spelletjes te doen, als we daar zin in hebben!

In dit artikel vertel ik meer over de leukste spelletjes voor peuters.

spelletjes voor peuters

Favorieten van onze puber

Noah is 12. En alhoewel hij het druk heeft met huiswerk en voetbal, proberen we toch regelmatig een spelletjesavond in te lassen. Natuurlijk met een grote bak popcorn of chips erbij. Welk spel we spelen hangt af van ons gezelschap. We hebben een aantal spelletjes die alleen leuk zijn om te doen in grotere groepen, dus spelen we alleen als vriendlief en oma ook mee willen doen bijvoorbeeld. Andere spelletjes kunnen we ook prima met z’n tweeën doen.

Deze 5 spellen spelen we momenteel het meest met onze tiener:

  • Valse motten
  • Lama spel
  • Kolonisten van Catan Junior
  • Patchwork
  • Pesten

In deze blogpost geef ik nog meer tips voor leuke spellen voor tieners.

spelletjes voor tieners

Spelletjes verlanglijstje

Spelletjes vind ik altijd ideale cadeautjes. Er staan dan ook een aantal op de verlanglijstjes voor de feestdagen. Voor de tiener zijn we altijd op zoek naar strategische spelletjes en voor de jongste zijn spelletjes waarbij je moet bewegen (zoals het Woezel & Pip yoga spel) helemaal top.

Welke herfstvakantie spelletjes speel jij het liefst met de kinderen?

The following two tabs change content below.
Mirjam Hart is gek op een goed verhaal. Ze is tekstschrijver, blogger en social influencer. Haar persoonlijke blog ‘Een goed verhaal’ is een verzameling van eenvoudige diy’s, de leukste webshops, uitjes voor jonge gezinnen, lekkere recepten en fijne interieurinspiratie.

Laatste berichten van Mirjam Hart (toon alles)

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.