fietsen
Baby Kids Kind 6-12 jaar Kleuter Lifestyle Mama Moederschap Peuter Shoppen

Twijfels over een bakfiets of fietskar kopen

Wij twijfelden er over om een bakfiets of fietskar te kopen. Hebben jullie er één? Wat zijn volgens jou de voor- en nadelen? Ik deel je graag even onze bedenkingen over de aankoop van een fietskar of bakfiets.

Op stap met de fiets

Wij gaan heel vaak met de fiets op uitstap of we nemen de fiets om boodschapjes te doen. Helaas is dat deze zomer een beetje in het water gevallen, want een baby jonger dan 9 maand kan nog niet achter op de fiets. We hadden hier op voorhand eigenlijk niet over nagedacht dat Aure nog niet mee zou kunnen in een fietsstoeltje.

fietsen

Een bakfiets of fietskar kopen?

Een bakfiets zie je de laatste tijd meer en meer in de straten rondrijden. We vinden dit dan ook een prachtige duurzame oplossing om meerdere kids, boodschappen, buggy,… mee te vervoeren. Helaas komt bij deze mooie bakfietsen ook een duurder prijskaartje. Aangezien we er voor zouden kiezen om een elektrische versie te nemen, past dit momenteel echt niet binnen ons budget.

Nadat we de optie voor een bakfiets hadden bekeken, gingen we verder op zoek. Zo kwamen we op een rommelmarkt hier in Brugge toevallig een gezin tegen met een fietskar. Na even babbelen met dit koppel en daarna thuis nog wat opzoekingswerk te doen, waren we helemaal voor dit idee gewonnen. We vonden het vooral handig dat we een fietskar nog kunnen loskoppelen van de fiets en deze kunnen gebruiken als buggy voor beide kindjes wanneer je een uitstap maakt. Het prijskaartje voor een fietskar is een pak voordeliger. Een fietskar is helaas niet elektrisch en het lijkt het mij een groot geval om achter je fiets aan te sleuren.

Op stap met de auto

We hebben voor onszelf lang de voor- en nadelen afgewogen en we zijn tot het besluit gekomen om deze zomer geen bakfiets of fietskar aan te schaffen. Hoe graag we het ook zouden willen. We vinden het de investering momenteel niet waard om één zomer te overbruggen, aangezien we volop aan het sparen zijn voor andere dingen zoals een verbouwing van de badkamer. Deze zomer doen we dus vaker eens een uitstapje met de auto als we niet met de fiets, te voet of met de bus kunnen gaan. Niet helemaal ons ding en al helemaal niet ecologisch, maar volgende zomer kunnen de kindjes allebei terug mee op de fiets. Ik kijk er al enorm naar uit!

Dit vind je misschien ook leuk...

2 Reacties

  1. Ik had destijd een fietskar, maar anno 2019 is de bakfiets geloof ik veel populairder. Het voordeel daarvan lijkt me dat je de kinderen beter in je beeld hebt. Voordeel van de fietskar was dat je hem makkelijk thuis kon laten.

  2. Wij hebben een bakfiets, en ik kan het alleen maar aanraden! In het begin wat wennen, maar wat een vrijheid! Nooit meer vast in het verkeerd en gewoon ook veel beter voor het milieu!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.