Winactie & review – Houten speelgoed Kipod Toys

Wij mochten onlangs met de hilarische Ta-Da Box van Kipod Toys spelen om er een review over te schrijven. Nieuwsgierig wat wij van dit houten speelgoed vinden? Lees snel verder en maak kans om zelf een box te winnen.

Kipod Toys
Foto Kipod Toys

Kipod Toys

Kipod Toys is het merk van Alex, een speelgoedmaker en mama uit Israel, die samen met haar gezin houdt van duurzaam houten speelgoed met een educatief karakter. Alex maakt als sinds ze klein was originele activiteiten en speelgoed voor haarzelf en voor haar vrienden. Toen ze ouder werd, besloot ze om haar zelfgemaakte boxen te delen met de wereld. Bij alle spellen ligt de nadruk op de motorische ontwikkeling en de creativiteit van kinderen tussen 3 en 10 jaar. Tijdens het spelen wordt het creatief en het out-of-the-box denken van de kinderen gestimuleerd.

Ta-Da circus

Onlangs mochten wij van Kipod Toys de circusdoos Ta-Da uittesten en wat hadden we een groot plezier. De doos brengt al onmiddellijk een circussfeer naar boven. Het houten speelgoed zit in een kartonnen doos, wat wij iets moeilijker vinden voor kleine kinderen. Zij kunnen deze doos (bijna) niet zelfstandig openen of sluiten. Tilde heeft telkens een beetje hulp nodig als ze hiermee wilt spelen. Daarnaast vragen we ons af hoelang een doos mee gaat eenmaal de kinderen dit wel volledig zelfstandig kunnen openen.

Kipod Toys Ta-Da

Kipod Toys Ta-Da

In de doos zitten de figuurtjes in een papieren zak. Uit een ecologisch standpunt gezien, konden de figuren gewoon los in de doos zitten. De houten figuren zijn prachtig afgewerkt en met leuke kleuren beschilderd. De stukken passen perfect in elkaar. Het is haast ongelofelijk hoe ze dit voor elkaar hebben gekregen. Je kan de figuren draaien zoals je wilt, waardoor je telkens een nieuwe basis krijgt om verder op te bouwen.

In de doos vind je een handleiding om verschillende soorten torens na te bouwen, maar je kan uiteraard ook je eigen toren bouwen. De handleiding is een kleine papieren versie, wat volgens ons alweer niet zolang kan meegaan eenmaal kinderen alleen spelen met deze box. Misschien zou het een goed idee zijn om hier grotere stevigere kaarten van te maken? Wie de torens uit de handleiding niet wilt nabouwen, kan natuurlijk ook gewoon zijn fantasie laten werken door zelf een toren te maken. Naast het maken van torens, gebruikt Tilde dit spel om circus te spelen.

Kortom wij zijn fan van dit mooie duurzame speelgoed. We denken dat onze kids nog heel veel plezier zullen beleven aan deze box ongeacht welke leeftijd ze zullen hebben. Een toren bouwen, is niet meer zomaar een toren bouwen.

Kipod Toys Ta-Da

Kipod Toys Ta-Da

Winactie

Wil jij graag de Ta-Da box winnen? Laat het weten via een comment onder dit blogbericht. Meedoen kan tot en met 24 juni. Deelnames enkel in België en Nederland. De winnaar wordt bekend gemaakt via e-mail en onderaan deze pagina.

De winnaar van deze actie is Jozefien!

Veel succes!

 

*Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking met een bedrijf/merk.

69 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.