Kipod Toys

Winactie & review – Houten speelgoed Kipod Toys

Wij mochten onlangs met de hilarische Ta-Da Box van Kipod Toys spelen om er een review over te schrijven. Nieuwsgierig wat wij van dit houten speelgoed vinden? Lees snel verder en maak kans om zelf een box te winnen.

Kipod Toys
Foto Kipod Toys

Kipod Toys

Kipod Toys is het merk van Alex, een speelgoedmaker en mama uit Israel, die samen met haar gezin houdt van duurzaam houten speelgoed met een educatief karakter. Alex maakt als sinds ze klein was originele activiteiten en speelgoed voor haarzelf en voor haar vrienden. Toen ze ouder werd, besloot ze om haar zelfgemaakte boxen te delen met de wereld. Bij alle spellen ligt de nadruk op de motorische ontwikkeling en de creativiteit van kinderen tussen 3 en 10 jaar. Tijdens het spelen wordt het creatief en het out-of-the-box denken van de kinderen gestimuleerd.

Ta-Da circus

Onlangs mochten wij van Kipod Toys de circusdoos Ta-Da uittesten en wat hadden we een groot plezier. De doos brengt al onmiddellijk een circussfeer naar boven. Het houten speelgoed zit in een kartonnen doos, wat wij iets moeilijker vinden voor kleine kinderen. Zij kunnen deze doos (bijna) niet zelfstandig openen of sluiten. Tilde heeft telkens een beetje hulp nodig als ze hiermee wilt spelen. Daarnaast vragen we ons af hoelang een doos mee gaat eenmaal de kinderen dit wel volledig zelfstandig kunnen openen.

Kipod Toys Ta-Da

Kipod Toys Ta-Da

In de doos zitten de figuurtjes in een papieren zak. Uit een ecologisch standpunt gezien, konden de figuren gewoon los in de doos zitten. De houten figuren zijn prachtig afgewerkt en met leuke kleuren beschilderd. De stukken passen perfect in elkaar. Het is haast ongelofelijk hoe ze dit voor elkaar hebben gekregen. Je kan de figuren draaien zoals je wilt, waardoor je telkens een nieuwe basis krijgt om verder op te bouwen.

In de doos vind je een handleiding om verschillende soorten torens na te bouwen, maar je kan uiteraard ook je eigen toren bouwen. De handleiding is een kleine papieren versie, wat volgens ons alweer niet zolang kan meegaan eenmaal kinderen alleen spelen met deze box. Misschien zou het een goed idee zijn om hier grotere stevigere kaarten van te maken? Wie de torens uit de handleiding niet wilt nabouwen, kan natuurlijk ook gewoon zijn fantasie laten werken door zelf een toren te maken. Naast het maken van torens, gebruikt Tilde dit spel om circus te spelen.

Kortom wij zijn fan van dit mooie duurzame speelgoed. We denken dat onze kids nog heel veel plezier zullen beleven aan deze box ongeacht welke leeftijd ze zullen hebben. Een toren bouwen, is niet meer zomaar een toren bouwen.

Kipod Toys Ta-Da

Kipod Toys Ta-Da

Winactie

Wil jij graag de Ta-Da box winnen? Laat het weten via een comment onder dit blogbericht. Meedoen kan tot en met 24 juni. Deelnames enkel in België en Nederland. De winnaar wordt bekend gemaakt via e-mail en onderaan deze pagina.

De winnaar van deze actie is Jozefien!

Veel succes!

 

*Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking met een bedrijf/merk.

69 reacties

  1. Ik hou van houten speelgoed! Ziet er erg leuk uit, mijn dochtertje en ik 😉 zouden er graag mee spelen, en loeten daarom graag mee.

  2. Dit zou fantastisch zijn om te winnen in onze leefgroep 0-4 jaar. We zijn sowieso pro duurzaam speelgoed. Lijkt me zalig om samen met de vriendjes hiermee te experimenteren en ontdekken. En Tilde zal fier zijn om het al aan ons te kunnen uitleggen 🙂

  3. Dit zou fantastisch zijn om te winnen in onze leefgroep van 0-4 jaar. We zijn sowieso pro duurzaam speelgoed! Het zou zalig zijn om hier mee te experimenteren en ontdekken samen met de vriendjes. En Tilde zal fier zijn om het al aan ons te kunnen uitleggen 🙂

  4. Heel gaaf! Wij houden van houten en duurzaam speelgoed waar je meerdere dingen mee kunt doen. Mijn zoon zal hier vast uren mee kunnen spelen. Wij loten graag mee.

  5. Dit is leuk voor onze jarno. die is gek op bouwen; nu doet hij dat met kaarten / trollen (haha) en alles wat hij tegenkomt. soms noem ik hem zelfs ook een circusaapje omdat hij overal op klimt en klautert. ik doe dus graag voor hem mee!

  6. Dit is gaaf, zeg! Mijn peuter is dol op zijn houten dieren en blokken, dit lijkt me een leuke aanvulling.
    Ik maak graag kans.

  7. Oh wat leuk! Hier heb ik nog nooit eerder van gehoord. Ziet er erg mooi uit, ik doe mee! Mijn zoontje van twee vind dit vast erg leuk. Hout blijft wel goed dus zodra mijn dochter oud genoeg is kan zij er ook mee spelen.
    Liefs

  8. Zou hier een welkome afleiding zijn tijdens de grote vakantie voor Layla en Shaun (3 en 6 jaar) 😉
    Ziet er leuk speelgoed uit en t is eens iets anders dan al dat plastic…

  9. Dit zullen mijn kinderen fantastisch vinden. Ze hebben zelfs al een naam voor de directeur bedacht: Igor Krulsnor! Haha!

  10. Wat een leuk speelgoed!
    Ik houd heel veel van houten speelgoed en doe graag mee voor mijn kleindochter van 4 jaar.
    Ik volg je voor het eerst op Bloglovin en waag graag een kansje.

  11. Wauw, voor onze dochter, zij is bijna jarig en er komen weinig op visite ivm vakantie en ziekte. Ik denk dat dit extra cadeautje veel goed gaat maken 🙂

  12. Ik ben net zoals jullie fan van duurzaam speelgoed. Deze tijdloze Ta-Da box zou bij mijn zoontje Dean erg in de smaak vallen. Hij houdt erg van bouwen en met zijn rijke fantasie zie ik hem al helemaal in zijn rol van circus directeur spelen 😉. Net als jouw dochter Tilde zal hij wel wat hulp en ondersteuning nodig hebben, maar daar zijn mama’s voor he 😊. Een fijne dag gewenst. Groetjes Carmen

  13. Super leuk voor mijn kleine meid Abbygail!! Hiermee zal ze uren zoet zijn.. Ze is helemaal gek op het bouwen van dingen dus hiermee kan ze goed vooruit

  14. Mijn kleindochter viert bijna haar verjaardag.
    Wat zou het fijn als ze met dit mooie speelgoed spelen mag.
    Het is mijn dochters streven om mn kleindochter een hele leuke verjaardag te kunnen geven .
    En weet je wat,
    het thema van het verjaardagsfeestje is circus , hoe toevallig is dat.
    Ik zou heel graag mijn kleindochter en kleinzoon willen verrassen met dit superleuke en leerzame speelgoed.
    Wat heel goed bij hun zou passen.
    Heel veel groetjes van een hele TROTSE OMA

  15. Oh, mijn nichtje Stella zou dit cadeau prachtig vinden en het is ook nog eens goed voor de motorische ontwikkeling! En zo heeft mijn stoere zus ook een extra rustmomentje voor haar zelf. Leuk, leuk!!

  16. ik doe mee voor mijn kleinzoon James die pas geleden 2 jaar geworden is en dan samen met zijn grote zussen er mee kan spelen…………., hun ouders zijn helemaal in voor deze artikelen en goed bezig voor het milieu en dergelijke

  17. Ik doe graag mee. Ik had vroeger iets wat hierop leek met plastic poppetjes en dat vond ik erg leuk. Deze versie is veel mooier en duurzamer door het gebruik van hout. Ik hoop mijn dochter blij te kunnen maken met dit stukje nostalgie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.