mijn eerste memoboek - dieren

Winactie & review: Mijn eerste memoboek – dieren

Ben je op zoek naar een boek waarmee jouw kindje uren zoet is? Wij ontdekten ‘Mijn eerste memoboek – dieren‘. That’s right! Je hebt het goed gelezen. Een memospel, zoek- en kijkboek in één! Lees snel verder en maak kans op een eigen exemplaar.

Mijn eerste memoboek – dieren

Klavertje Vier bracht opnieuw een origineel boek op de markt. Ik had nog nooit een memoboek gezien in de boekhandel of in de bibliotheek. Ik was dus zeer benieuwd om dat boek samen met Tilde te ontdekken.

Het boek is behoorlijk groot van formaat. Kleine kindjes (vanaf 2jaar) kunnen dit boek gemakkelijk op een tafel leggen om al spelenderwijs de wereld van de dieren te leren kennen. De illustraties van Julie Mercier zijn om ontzettend vrolijk van te worden.

mijn eerste memoboek - dieren

Thema’s en activiteiten

In het boek zijn er verschillende thema’s: in het bos, de savanne, in de oceaan, op het ijs en op het veld. In elk landschap kan je 10 à 15 diersoorten leren kennen. Sommige dieren zijn heel vanzelfsprekend (eekhoorn, leeuw, ijsbeer, vlinder), andere dieren zijn dan weer wat moeilijker (muskusos, narwal, moeraal, lemming).

Bij elk thema horen 4 activiteiten:

 • Memo: door de plaatjes opzij te schuiven kan je een memoryspel spelen.
 • Zoek en vind: na het spelen van de memory kan je de dieren opzoeken in de grote prent er naast.
 • Verstoppertje: na het vinden van alle dieren, verstop je de gevraagde dieren terug achter hun luikjes.
 • Wijs aan: kijk goed naar de prent en wijs bijvoorbeeld eerst alle dieren aan die oranje zijn, daarna de dieren die bruin zijn enzovoort.

 

De activiteit die het meest voor zich spreekt is het memoryspel en het bekijken van de dieren. Tilde kan dit heel vlot alleen doen. De andere opdrachten staan uitgeschreven en kan met behulp van een (groot)ouder.

Dit boek is een stevig boek waardoor kinderen vanaf 2 jaar er zeker alleen mee kunnen spelen. De memorykaartjes zitten goed vast in de pagina’s. Ok, ietsiepietsie-mini-vingertjes krijgen uiteraard alles open geprutst. Maar hier zullen ze écht wel veel moeite voor moeten doen.

We vinden dit een heel fijn boek. Tilde heeft er al veel plezier aan beleefd. Het is gemakkelijk uit de boekenkast te halen uit en je hebt geen kaartjes die verloren kunnen gaan. Een aanrader voor alle kids vanaf 2 jaar.

mijn eerste memoboek - dieren

Winactie

Is jouw kleintje ook gek op dieren en memory? Wil jij graag dit memoboek winnen?

 • Volg House of Diapers & Klavertje Vier op Facebook.
 • Laat een comment na onderaan deze pagina.
 • Delen van dit bericht is leuk, maar geen verplichting.

 

Meedoen kan tot 9 augustus 2018 met een geldig e-mailadres. Deelnames enkel in België en Nederland. De winnaar wordt bekend gemaakt via e-mail en onderaan deze pagina.

Veel succes!

De winnaar van deze actie is Stephanie!

 

*Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking met een bedrijf/merk.

33 reacties

 1. Oh! Dat zou een ideaal boek zijn om Flore eens langer dan 5 minuten met iets bezig te houden. Haha!
  Lijkt mij ook geschikt voor lange autoritten? <3

 2. Wat een leuk vrolijk en uitdagend uitziend boekje! Hier zal mijn dochtertje vast veel lees- en kijk- en ontdekplezier aan beleven. Boekjes lezen vindt ze sinds een tijdje helemaal geweldig, het proberen waard lijkt me!

 3. Oh deze ziet er wel heeeeel leuk uit! Mijn zoontje word aan het einde van de maand 2 en is echt gek op boekjes. Hij trekt ze elke dag uit de kast om heerlijk zelf door te bladeren of om te vragen of ik er een wil voorlezen.

  Ik heb op facebook geliked met dezelfde naam als ik hier mee comment. 🙂

 4. Mijn zoontje is gek op boekjes, dieren en op puzzelen, dus hier wordt hij zeker heel blij van. En ik ook, aangezien ik hoogzwanger heel blij ben als hij zichzelf eventjes weet te vermaken 🙂

 5. Na het lezen van dit artikel, ben ik ontzettend nieuwsgierig geworden naar dit boek.
  Het lijkt me echt iets voor mijn dochtertje dat 3 jaar wordt in oktober.
  Ze is (net zoals haar mama) gek van boeken en dieren.

 6. Wauw … Dit boek zou heel leuk zijn voor onze 2-jarige dierenvriend. Zijn spraak blijft een beetje achter, dus hopelijk kunnen we hem met dit boek/spel uitdagen tot praten!

 7. Memory én dieren: wat een perfect combo voor mijn dochter.
  En als ik lees dat jouw dochter ook fijn alleen hiermee kan spelen, zou ik het voor mezelf ook perfecte aanvulling vinden voor haar boeken/speelkast 🙂
  Leuke ontdekking en leuke review!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.