Zonnebescherming tijdens het jaar

Het is al zo vaak gezegd en we weten het ook wel, maar doen we het ook – onszelf beschermen tegen de zon? Wel sinds de komst van mijn pigmentvlekken na mijn 2de zwangerschap ben ik daar ontzettend fel mee bezig. Ik wil echt niet dat dit nog erger wordt. Integendeel, ik wil ze wel zien reduceren, maar bovenal wil ik het probleem niet zien verergeren. Hiervoor gebruik ik mijn zonnebescherming tijdens elke maand van het jaar.

– GASTBLOG –

Sowieso haal ik mijn zonnebescherming en ook heel wat andere producten bij de apotheek. Dit heeft voornamelijk te maken met het feit dat ik een gevoelige huid heb. Ik krijg zo makkelijk uitslag en reageer verkeerd op bepaalde producten. Mijn kinderen zijn trouwens net hetzelfde. Ook heel gevoelige huidjes, maar ik gebruik bij hen vaak ook La Roche Posay. Er steekt trouwens altijd een kleine tube in mijn handtas, heel handig!

De zon, soms schadelijk voor de huid…

Een vaste stap in mijn ochtendroutine is deze zonnecrème. Gebruik je al een dagcrème met zonnecrème? Top! Na het aanbrengen van mijn dagcrème smeer ik altijd mijn pigmentgevoelige zones stevig in, ook tijdens het na- en voorjaar! Hetzij met een zonnecrème, hetzij met een stevige SPF Cc crème zoals die van Eucerin.

Toen ik het huidboek van Dokter Jetske Ultee las, kwam ik nog zoveel bijkomende interessante informatie over dit onderwerp tegen. De zon is de grootste oorzaak van rimpels en huidveroudering. Telkens je verbrandt door de zon, verhoog je kansen op huidkanker. Net als veel mama’s beschermen we onze kinderen van de zon, maar we doen dat best ook voor onszelf. Een minimum SPF van 15 regelmatig herhalen is trouwens al voldoende.

Hoe bescherm jij jezelf tegen de zon tijdens het jaar?

 

Foto: Niet Zomaar Saar

The following two tabs change content below.
Saar is de beautyblogger op House of Diapers. Zij schrijft allerlei leuke tutorials, tips en producten. Op haar eigen mamablog Niet Zomaar Saar schrijft ze over leuke tips over interieur, food, beauty, DIY en fashion voor haarzelf en voor haar kinderen. Haar 2 kindjes Gijs en Ivonne zijn haar grote inspiratiebron om op haar blog te schrijven.

3 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.