Fotoslinger als kerstdecoratie

Dat ik een zwak heb voor foto’s, hoef ik niet meer onder stoelen of banken te stoppen. Dat ik daarnaast een zwak heb voor de kerstperiode, dat weet misschien nog niet iedereen. Voor mij is dit een van de leukste feestdagen van het jaar en de kerstdecoratie mag hierbij niet ontbreken. Elk jaar groeit de kast met decoratie en ook elk jaar komt er een nieuwe kersttrui voor elk lid van het gezin bij. Deze kersttruien mocht ik blijvend omtoveren tot decoratie via een leuke fotoslinger

– GASTBLOG –

1 fotoslinger, 50 foto’s

Een fotoslinger bestaat uit 25 vlaggetjes op A5 formaat waarmee je maar liefst 15 meter kunt overbruggen. Dit betekent dat je eigenlijk 50 foto’s kwijt kunt in de slinger, want elk vlaggetje is dubbelzijdig bedrukt.

Met dat idee gingen we aan de slag om leuke kerstfoto’s te maken van het ganse gezin, ja hoor, de hond mag ook meedoen! We waren wel wat laat om de foto’s te maken doordat we met zijn 3’tjes allemaal snipverkouden zijn geweest.

Kersthond

De online editor

Ik ben zo’n luie klant, die niet graag dingen installeert. Als ik dan de keuze krijg om een online editor te gaan gebruiken of offline software, dan is de keuze voor mij snel gemaakt: online!

De editor werkt vrij intuïtief, je laadt je foto’s op aan de linkerkant en sleept ze stuk voor stuk naar de slinger. Heb je geen voorkeur voor welke foto waar komt, dan gebruik je simpelweg de autofill-optie bovenaan. Snel en gemakkelijk!

Standaard wordt de focus van de foto in het midden genomen, alleen niet elke foto is even mooi gecentreerd gemaakt. Wil je de focus op de foto wat verzetten, dubbelklik je op de foto en heb je maar te schuiven (dit was in het begin wel wat zoeken en heb ik per toeval ontdekt). Via de bovenste balk kan je op een makkelijke manier effectjes toevoegen, maar ik ben hier niet zo’n fan van. Ik hou van soberheid.

De slinger

Toen de slinger toekwam, schrok ik eerst wat. Je moet die zelf in elkaar steken, maar terwijl ik bezig was, bedacht ik dat dit eigenlijk een voordeel is. Je kan zo kiezen of je 1 grote slinger wil of eerder meerdere kleine slingertjes. Had ik dit eerder geweten, dan was mijn foto keuze wellicht anders geweest.

Slinger toegekomen

Je kan via deze weg dus vrij snel een mooie slinger in elkaar knutselen en het resultaat mag er zeker ook wezen.

Fotoslinger

Zijn jullie ook zo gek op kerstmis en alles wat erbij komt kijken?

 

*Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

The following two tabs change content below.
Emmy is een allround blogger op House of Diapers. Ze schrijft over allerlei leuke onderwerpen voor gezinnen met jonge kinderen. Op haar eigen gedichtenblog Webkonijn schrijft ze versjes over moeilijke en makkelijke dingen uit het leven.

Laatste berichten van Emmy (toon alles)

14 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.