Te laat met het vaderdagcadeau

Vorige week zaterdag ging mijn echtgenoot even naar de boekhouder, wij maakten dus van de gelegenheid gebruik om een laat vaderdag geschenk te knutselen. Een week te laat, maar daar is een goede verklaring voor.

– GASTBLOG –

Ik lees namelijk heel wat online magazines en mamablogs waarin dus ook regelmatig het thema vaderdag aan bod komt, wist ik veel dat moederdag in Nederland een week later valt dan in België.

Het idee

Foto Michaels – Make creativity happen

De papa des huizes had aangegeven dat hij graag iets praktisch wou hebben. Halverwege mei had ik al een idee, nog ruim op tijd om iets in elkaar te stoppen dus, zeker al als je denkt dat vaderdag op 18 juni valt in plaats van 11 juni. Het idee was om een sleeve beschilderen voor zijn laptop, de textielverf van SES hadden we al in huis, enkel nog een goedkope sleeve zien te vinden (een dure beschilder je toch niet).Na uren zoekwerk, nergens een sleeve gevonden die goedkoper was dan 25 euro, dat leek het me ook niet waard. Toch zeker niet om te beschilderen, dan maar een ander idee. Uiteindelijk een licht grijze trainingsbroek en t-shirt gekocht, ideaal om een leuke pyjama van te maken! Ik had ook al een leuk idee gevonden om dit voor elkaar te krijgen, met handafdrukken van de kleine spruit overal verspreid.

Dit kon toch niet moeilijk zijn? Voorzichtig zijn handje in de verf drukken en op t-shirt leggen, dat een 10 tal keer na elkaar en in 2 verschillende kleuren.

Hoe hebben we dat dan gedaan?

Om te starten heb ik ervoor gezorgd dat zowel mijn kleine creatieveling als ikzelf zo weinig mogelijk kleding aanhadden (enkel ondergoed dus). Toch liever geen risico’s met onze mooie kledij, wie weet hoe sterk die textielverf is.

Mijn ideale plan ging helaas helemaal anders dan ik me had voorgesteld. Ik had eigenlijk wel moeten weten dat mijn zoon zich niet graag vuil maakt en dus ook zijn handjes niet in de verf zou willen leggen.

Gelukkig kon ik hem tevreden stellen met een toiletrolletje en 2 verfpenselen. Ongeveer een 15-tal minuutjes later (het moest niet langer duren want ik werd al zenuwachtig van het feit dat hij constant heen en weer liep met die verf) was het setje klaar. Ok het is niet zo mooi afgelijnd als mijn initiële idee maar het resultaat mag er ook wezen, niet?

Zelf aan de slag gaan

Klik hier om de instructies op de originele website van Michaels te lezen om zelf aan de slag te gaan.

 

The following two tabs change content below.
Emmy is een allround blogger op House of Diapers. Ze schrijft over allerlei leuke onderwerpen voor gezinnen met jonge kinderen. Op haar eigen gedichtenblog Webkonijn schrijft ze versjes over moeilijke en makkelijke dingen uit het leven.

Laatste berichten van Emmy (toon alles)

11 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.