schilderen met water
Creatief Kids Kleuter Lifestyle Peuter

Schilderen met water

Schilderen met water, een ideaal projectje om jouw kleine peuter of kleuter creatief bezig te laten zijn buitenshuis. Bovendien verlies je als ouder niet veel tijd om alles klaar te zetten en op te ruimen. Met deze activiteit heb je minder risico op vuile kleertjes en klodders verf overal, wat ook eens fijn is! 

Schilderen met water

Ik had een eindje terug in de action een setje verfborstels en sponsjes gekocht. Doordat ik het redelijk druk had, waren die dus nog niet in de kast beland met als gevolg dat hij ze eens wou uittesten. Eigenlijk was ik een beetje lui en had ik helemaal geen zin om al die spullen uit te halen en te zitten stressen over het feit dat alles onder de verf zou zitten. Kleine kindjes verkennen nu eenmaal graag de wereld en luisteren daardoor niet altijd goed en hier is een mama die niet graag boos wordt (ik moet daar dringend eens aan werken).

Toch heb ik niet gewoon gezegd dat het niet kon, dat zou ook wel jammer zijn voor dat jongetje niet? Geen idee vanwaar het idee plots kwam maar ik besloot hem te laten verven met water.

Schilderen met water, hoe dan?

Het was mooi weer buiten. Ik gaf hem zijn penselen, een kommetje water en liet hem buiten op het terras zitten. Zo had hij meteen een heel groot canvas. Water op papier zou toch maar weinig effect geven. Het blad zou gaan krullen of erger nog, hij zou het zo nat kunnen maken dat ik toch nog opkuiswerk zou hebben.

Hij keek even raar, met zo’n blik van ‘Wat zou mama nu toch willen dat ik doe, ik snap het helemaal niet’. Ik toonde hem dus maar even voor dat je met water en een penseel op de terrasvloer gemakkelijk een tekening kon maken. Het duurde niet lang en hij was er zelf mee weg. En ja hoor, hij heeft zich behoorlijk lang kunnen bezighouden en de creaties waren heerlijk. Super fijn om hem te horen vertellen wat hij tekende. Hij tekende mama omringd door monsters met grote monden.

Dus ja hoor,  Mama was tevreden, niet veel opkuiswerk, alles netjes en zoonlief vond het zelf ook super leuk! Double win!

LeukSchilderen

Dit vind je misschien ook leuk...

2 Reacties

  1. Oh dat is wel een leuk idee ja voor in de zomer. Ik moet toch nog eens penselen halen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.