Dopjesschilderij

Dopjesschilderij – creatief met afval

De zomervakantie is gedaan en binnenkort wordt het weer wat frisser buiten. Een ideaal moment om het knutselgerief weer uit de kast te halen. Wist je dat je niet altijd dure dingen nodig hebt om mooie knutselwerkjes te maken?

Meer zelfs, soms moet je gewoon eens kijken naar de zaken die je weggooit. Je kan er vast wel iets mee. Gooi bijvoorbeeld de dopjes van de petflessen niet zomaar weg, je kan er leuke kunstwerkjes mee maken zoals een dopjesschilderij. Het wordt zelfs nog leuker als je veel verschillende kleurtjes hebt om mee te werken.

Wat heb je nodig

 • Canvas
 • Dopjes van petflessen
 • Knutsellijm

Een dopjesschilderij maken

 1. Lijm je canvas, dit werkt makkelijk voor heel kleine kinderen als je het canvas insmeert met lijm en zij enkel de dopjes dienen te plaatsen.
  Voor grotere kinderen is dit niet nodig, die hebben vaak al de handigheid om de lijm zelf aan te brengen op de dopjes.
 2. Plaats de dopjes op het canvas.
  Hier kan je lekker creatief zijn. Ik liet zoonlief zelf bepalen hoe de dopjes geplaatst worden op het canvas, maar je kan bijvoorbeeld ook een tekening maken die moet opgevuld worden met dopjes. Oudere kinderen kunnen zelfs een eigen tekening maken.
  Tip: Wees lekker creatief, als je verschillende afmetingen hebt van dopjes, waarom zouden ze dan allemaal naast elkaar moeten? Misschien kan je ze wel in elkaar gebruiken om iets moois te creëren.

Dopjesschilderij

Nog dopjes over?

Heb je nog dopjes over? Gooi ze nog niet meteen weg. Je kan er nog van alles mee maken. Ik denk aan een klein bloempotje voor een mini cactusje, een spelletje voor kleuters om kleuren te leren kennen, een dopjesslinger of zelfs een bloemetje.

En mocht je ze toch niet meer gebruiken en willen weggooien, breng ze dan in op een van de inzamelpunten die de dopjes verzamelt om te recycleren. De opbrengst gaat naar de opleiding van de geleidehonden en naar de algemene werking van het centrum voor geleidehonden.

Bestel jouw benodigdheden en ga onmiddellijk aan de slag

Heb je niet al het knutselmateriaal in huis? Bestel het via de onderstaande link en je kan de dag zelf of de volgende dag aan de slag gaan.

The following two tabs change content below.
Emmy is een allround blogger op House of Diapers. Ze schrijft over allerlei leuke onderwerpen voor gezinnen met jonge kinderen. Op haar eigen gedichtenblog Webkonijn schrijft ze versjes over moeilijke en makkelijke dingen uit het leven.

Laatste berichten van Emmy (toon alles)

15 reacties

 1. Wat een leuk idee om met “afval” te knutselen. Misschien kun je er ook wel een soort memory spel van maken? Lijkt mij ook leuk om te knutselen met je kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.