WW
Beauty Eten Lifestyle Mama

Een nieuwe start met WW

Enkele weken geleden ben ik opnieuw gestart met Weight Watchers (WW) en het resultaat mag er nu al zijn, vind ik. Dit keer probeer ik het met een combinatie tussen de cursussen en de online app. 

Motivatie voor WW

Vol goede moed ben ik gestart met een nieuw WW Flex-programma. Twee jaar geleden was ik heel tevreden over de resultaten die ik bereikt had met Weight Watchers (-8kg) op korte tijd. Ik kreeg de kans om de online app en de cursus uit te proberen. Om eerlijk te zijn, had ik mijn vragen wel eens gesteld over de cursus. Is de meerkost van de combipas de moeite om te doen? Welke meerwaarde kan de coach geven aan het programma? Ga ik sneller afslanken als ik de cursus en de app combineer?

Om een gezond BMI te hebben, zou ik eigenlijk 16kg moeten afslanken. Let’s do this!

365 dagen kookboek
Foto Weight Watchers

SmartPoints & zero Points-voedingsmiddelen

Het WW Flex-programma is heel aangenaam om te volgen. Je krijgt op basis van jouw BMI een aantal punten per dag die je mag gebruiken. Elk product heeft een aantal punten (SmartPoints), maar ook heel wat voedingsmiddelen hebben geen punten (zero Points-voedingsmiddelen). WW heeft ook gedacht aan mama’s die borstvoeding geven. Ik mag daarom wat meer puntjes gebruiken per dag. Dagelijks mag ik 41 punten gebruiken en dat is ontzettend veel! Ik kwam tot de conclusie dat ik eigenlijk veel te weinig eet om gezond te zijn. Ik probeer om momenteel een zestal eetmomenten in te lassen per dag. Dat lukt de ene dag beter dan de andere dag, maar het resultaat mag er al zijn. Momenteel staat de teller op bijna 6kg af.

WW grafiek

365 dagen kookboek

Jullie kennen mij al een beetje. Ik kook graag én ik eet graag. Daarom gebruik ik sinds de start van WW het ‘365 dagen kookboek’. Een zeer gemakkelijk boek waarin je voor elke dag van het jaar een suggestie voor een dagmenu en een bijbehorend recept kunt vinden. Zeker gemakkelijk wanneer je snel een boodschappenlijst moet maken of wanneer de inspiratie even ver weg zit. De recepten in het boek volgen de seizoenen, waardoor je telkens de goedkope groenten en fruit hebt.

Hoe proberen jullie dagelijks evenwichtig en gezond te eten? Hebben jullie een favoriet kookboek?
Probeerde jij al eens WW?

Binnenkort vertel ik je meer over de cursus van WW. Hoe verloopt een cursus? Hoe voel ik me er? Motiveert het mij? Antwoorden op deze en andere vragen lees je binnenkort op de blog!

 

*Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking met een bedrijf/merk.
Uitgelichte foto: Alyson McPhee

Dit vind je misschien ook leuk...

12 Reacties

 1. Oh nog nooit van gehoord, ik heb wel eerder vandaag geleerd dat WW staat voor Weight Watchers, haha. Blij om te lezen dat je fan bent.

  1. Wat leuk dat je vandaag al over WW las! Waar heb je al een artikel/bericht gelezen?

 2. Ik ken weight watchers wel van mijn moeder jaren geleden.
  Wat goed dat je al 6 kg kwijt bent! Mooi begin al!! Op naar die 16 kg eraf!
  Je bent al op de goede weg! Topper 😀

  1. Dank je wel Daisy!

 3. Ik ben net begonnen met wat makkelijke dingen voor te bereiden. Erg leuk om te doen. Ik ben benieuwd naar welke recepten er met de kerstdagen in staan 🙂

 4. Ik zorg gewoon voor veel verse groenten. Ik gebruik zelden groenten uit pot of blik behalve rode kool 🙂
  Verder proberen we wel evenwichtig te eten zoals 1x per week vis, 1x per week pasta, kip, …

  – xx Daisy

 5. Ik heb een tijdje ww met de app gedaan, maar ik vergat van alles bij te houden. Op papier vind ik dan toch echt makkelijker…

 6. ik heb zelf nog nooit de WW geprobeerd, maar ik geloof wel in het feit dat ze je door de puntentelling zelf laten kiezen en de juiste keuze maken

 7. Ik ben heel benieuwd naar je ervaring hiermee. Ik kijk uit naar je vervolgartikelen!

 8. Verena says:

  Ik heb WW nog nooit geprobeerd, maar ik ben wel heel benieuwd hoe het mij zou bevallen. Jij bent in ieder geval al kei goed bezig!

  1. Bedankt Verena. Als je twijfelt, raad ik je aan om het gewoon uit te proberen. Het is poepsimpel om je aan te melden. 😉

 9. Ik ken dit niet, maar wens je natuurlijk heel veel succes! Ik ben benieuwd hoe het je bevalt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.