Een vaderdag in Romeinse stijl op de Gallo-Romeinse dag

Deze ochtend stonden Tilde en ik samen vroeg op om een leuke dag te plannen voor papa. We startten met een lekker ontbijt en genoten daarna van een daguitstap naar de Gallo-Romeinse dag in Torhout. 

Zelfgemaakt ontbijt & cadeautjes geven

We begonnen deze ochtend met het snijden van ons fruit voor een lekkere verse fruitsalade. Tilde hielp mee om alles te snijden. Gelukkig hadden we wat extra fruit in huis, want er verdween geregeld wat in haar mond. Tja… we moesten toch eens proeven of het allemaal oké was. Onze papa eet heel erg graag fruit met yoghurt. We maakten daarom een extra grote pot. Daarnaast hadden we verse sinaasappelsap en warme boterkoekjes uit de oven.

Na onze kleine mise-en-place, dekten we de tafel. “Net als een restaurant”, zei Tilde. We plaatsten onze ‘chique’ glazen (simpele Ikea wijnglazen) en onze bereidingen op de tafel. Daarna legde Tilde haar cadeautje uit de klas klaar op papa zijn plaats. Deze week hebben ze op papa zijn lievelingsmuziek een kunstwerk gemaakt. Bovendien hadden ze een verzamel-cd gemaakt met alle lievelingsliedjes van de papa’s uit de klas. De ene keuze al wat specialer dan de andere. Wat hadden we veel plezier.

Gallo-Romeinse dag
Foto Stad Torhout

Gallo-Romeinse dag in Torhout

Na ons heerlijk uitgebreid ontbijt, maakten we ons klaar voor een leuke dag. We trokken onze kleren aan en pakten de restjes fruitsla en boterkoeken in. Vandaag gingen we naar de Gallo-Romeinse dag in Torhout. Wat een avontuur! We konden binnen kijken in de tenten. We zagen hoe schilden en bogen werden gemaakt. Tilde bakte zelf haar brood op een stok boven het vuur, terwijl de gerstepap stond te pruttelen. We zagen hoe Romeinse kinderen speelden en hoe de Romeinse papa’s trainden om soldaat te worden. Daarnaast zagen we houtbewerkers, juweelontwerpers, groenteboeren en we konden proberen om te vlechten met wilgentenen.

We stonden versteld van dit mooie evenement. Alles werd historisch verduidelijkt dankzij de samenwerking met Raakvlak. Het was een dag vol genot en nieuwe indrukken om te koesteren.

Gallo-Romeinse dag

Gallo-Romeinse dag

Gallo-Romeinse dag

Gallo-Romeinse dag

Gallo-Romeinse dag

Gallo-Romeinse dag

Gallo-Romeinse dag

Gallo-Romeinse dag

 

25 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.