Andere Eten Lifestyle Mama

Weight Watchers 1 – Feel Good Programma

Aan het begin van deze maand besloot ik om te starten met Weight Watchers. Het heeft lang geduurd vooraleer ik deze stap durfde te zetten. Ik kon bij iemand even rondneuzen in de online app en werd toen over de streep getrokken. Vooral het online gedeelte vind ik er zeer aantrekkelijk aan. Momenteel heb ik echt geen zin om met een heleboel andere dames te praten over hoeveel kilo’s ik kwijt wil. Dat lijkt me nog net een stap te ver. Mijn tijd ‘s avonds wil ik ook liever op een andere manier benutten ipv een ganse avond over gezonde recepten en afvallen te praten. Hoewel ik ergens toch nieuwsgierig ben naar wat zo’n avond precies inhoudt.

milkshake-1021027_960_720.jpg

BMI berekenen

Momenteel heb ik een BMI van 32 wat eigenlijk wilt zeggen dat ik zwaarlijvig ben. Op 1 augustus 2016 woog ik 80,8 kilo. Mijn voornaamste doelstelling is om 10 à 15 kg af te vallen. Ik wil geen bonenstaak worden, maar ik wil wel een gezond lichaam en een maatje minder hebben. Ik koos er voor om mij wekelijks te wegen op zondagochtend.

De app

Klant worden en de app installeren, gaat in enkele klikken. De app is zeer overzichtelijk en gemakkelijk om in te vullen. Met mijn smartphone of op de laptop gaat het allemaal heel snel. Je kan zelfs producten inscannen via de barcode om heel precies te werk te gaan. Staat het product nog niet in de lijst? Dan kan je zelf enkele gegevens van op de verpakking noteren om het aantal punten te weten.

Ik koos voor de ZomerDeal aan 55 euro voor 3 maanden. Vanaf november betaal ik 22,95 per maand.

Feel Good Programma

Volgens het nieuwe Feel Good Programma begint een gezonde levensstijl met goede eetgewoontes, bewegen en je goed voelen in je vel. Door deze zaken te combineren zou je 500 tot 1kg kunnen vermageren per week (afhankelijk per persoon). Bij Weight Watchers tel je geen calorieën maar SmartPoints (niet hetzelfde als de oude puntentelling). Door dit puntensysteem word je gestimuleerd om gerechten te kiezen die minder suikers en verzadigde vetten bevatten. Gerechten met meer eiwitten zorgen namelijk voor een langer voldaan gevoel. Dagelijks heb ik 30 SmartPoints om te besteden aan mijn maaltijden en tussendoortjes. Daarnaast heb ik nog eens 35 wekelijkse punten die ik kan gebruiken voor een extraatje.

img_1793
Naast het eetgedeelte wilt dit programma ook de nadruk leggen op bewegen en je goed in je vel voelen. Af en toe een momentje voor jezelf inlassen kan wonderen verrichten. Naast de SmartPoints voor het eten, heb je ook een aantal ActivPoints die je zou behalen. Aan de hand van enkele simpele vragen, krijg je het aantal punten die je wekelijks zou moeten gebruiken. Als fulltime werkende mama heb ik geen tijd om dagelijks in de fitness te staan. Tuinieren, strijken, poetsen, wandelen,… zijn slechts enkele van de zaken die je kan inbrengen om de punten te behalen. Leuk toch!?

Week 1 – 3

Tijdens de eerste week is het mij vooral opgevallen dat het zeer belangrijk is om alles af te wegen. Want hoeveel is 30gram havermout nu precies? Ik merkte dat dit voor mij toch iets nieuws is. Ik probeer nu om zoveel mogelijk mijn gerechten af te wegen en het aanbevolen gewicht te eten. Klik hier om te zien wat ik elke maand eet in mijn maandmenu’s.

Vol zenuwen ging ik de eerste week op de weegschaal staan. Ik was net geen kilo kwijt, maar 0,9kg om precies te zijn. Joepie! Ik was heel erg blij en heel gemotiveerd om zo verder te doen. De tweede week verloor ik nog eens -200gram. Elke gram weg is een stap in de goede richting. Mijn gewichtsverloop kan ik gemakkelijk zien op een grafiek of in een tabel.


Toen ik op de derde weegdag de batterij uit mijn weegschaal wou vernieuwen, heb ik per ongeluk het ganse systeem voor de batterij kapot gemaakt. Aangezien het zondag was, kon ik niet onmiddellijk om een nieuwe weegschaal rijden. Ik woog mij dan maar in de namiddag bij mijn tante thuis. Tot mijn verbazing was ik geen enkele gram kwijt, nochtans had ik het gevoel dat ik al wat strakker was. Misschien ligt het aan de omschakeling naar een nieuwe weegschaal of aan de zomerse temperaturen waarbij we veel BBQ hebben gegeten,…? Het was toch een beetje een domper voor mezelf, maar ik was al heel erg blij dat er geen + stond.  Hopelijk toont de weegschaal morgen een beter resultaat.

 

Dit vind je misschien ook leuk...

1 Reactie

  1. […] Augustus was een maand vol leuke gezellige avonden met vrienden en familie waarbij we de BBQ aanstaken of samen een frietje gingen eten. Tussen al deze BBQ avonden besloot ik toch aan het begin van de maand te starten met Weightwatchers. Klik hier als je daar graag wat meer over wilt lezen. […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.