mineraalwater
Eten Lifestyle

Weight Watchers 2 – Ups and downs

Week 5 waarop ik Weight Watchers volgde en ik was precies 1 kilo afgevallen tijdens de laatste week van augustus. Ik had nochtans verwacht dat er een +-tekentje zou staan dankzij het warmere weer in combinatie met mijn menstruatie. De voorbije week verliep tevens met veel ups and downs.

mineral-water-1532300_1280

Verleiding weerstaan

Ik heb deze week ongelofelijk veel verleiding proberen te weerstaan. Ik werd gek als mijn collega’s met snoeppapiertjes geluid maakten achter hun bureau. Aargh…. wat wou ik graag een grote lat chocolade verorberen of eens met een grote lepel door de pot Nutella gaan. Woensdag had er een collega pannenkoekjes meegebracht omdat het haar laatste werkdag was. Gelukkig had ik nog enkele weekextrapuntjes op overschot, want ik heb lekker gesmuld. Het is fijn dat je met Weight Watchers af en toe kan genieten van een kleine zonde. Bovendien hoef je je er helemaal niet slecht bij te voelen.

Start To Run

Deze week heb ik ook besloten om opnieuw te starten met Start To Run om mijn Weight Watchers ActivPoints naar omhoog te krijgen. Mijn vorige pogingen om te lopen dateren van 2014. Ik ben er toen mee gestopt toen ik te moe was van de zwangerschap en omdat ik een scheenbeenontsteking had. Daarna werd het winter, werd de buik dikker en had ik alweer een excuus om er mee op te houden. Vol goede moed begon ik deze week terug aan mijn eerste looppoging. Dat ging behoorlijk goed. Samen met onze hond, Mozes, ging ik 2,41km lopen in het bos. Tijdens de laatste minuut wandelen, kreeg ik plots een pijnlijke kramp in één van mijn heupspieren. Misschien ben ik toch wat te enthousiast begonnen?! Normaal gezien laat je bij Start To Run één of twee dagen tussen de verschillende lessen. Ik denk dat ik er deze keer 4 dagen zal tussen laten zodat mijn spier terug kan herstellen. Ai ai ai…

Activity tracker

Een activity tracker is een armband dat lijkt op een horloge. Het doet echter wel meer dan enkel aantonen hoe laat het is. Zo’n apparaatje houdt bij hoeveel stappen je zet en hoeveel calorieën je verbrandt. Daarnaast meten sommige activity trackers ook jouw slaapritme en weten ze wanneer je een bepaalde sport aan het uitoefenen bent.

Een van de meest bekende activity trackers is de Fitbit. Deze zijn mooi, maar naar mijn mening toch ietwat duur als je zelf (nog) niet dagelijks sport. Omdat ik toch heel benieuwd was naar mijn slaapritme en de hoeveelheid stappen die ik dagelijks maak, kocht ik een goedkopere versie aan op AliExpress nl. een VeryFit. Momenteel ben ik deze volop aan het uittesten om jullie hier binnenkort meer over te vertellen.

Dit vind je misschien ook leuk...

1 Reactie

  1. […] mijn activity tracker meet ik dagelijks hoeveel stappen ik zet en kan ik mijn slaapritme bekijken. Als doelstelling heb […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.