Eten Lifestyle

Weight Watchers 3 – Eerste mijlpaal bereikt

We zijn alweer enkele weken verder en ik probeer nog steeds op mijn voeding te letten door het Weight Watchers programma te volgen. Ondertussen ben ik 10 weken bezig en heb ik deze week mijn eerste mijlpaal bereikt.

muesli-699381_1280.jpg

Eerste mijlpaal bereikt

Hoera! Voor mezelf behaalde ik deze week een eerste doel namelijk 75kg wegen. Het is jaren geleden dat ik dit cijfer nog eens op de weegschaal zag staan en het voelt fantastisch. Elke week gaat mijn gewicht een beetje meer naar beneden. Als ik even twijfel aan mezelf dan open ik de Weight Watchers app en kijk ik even naar de grafiek.

Stappen tellen

Met mijn activity tracker meet ik dagelijks hoeveel stappen ik zet en kan ik mijn slaapritme bekijken. Als doelstelling heb ik 10 000 stappen per dag. Volgens verschillende studies (oa van KU Leuven) is het belangrijk om dit doel te behalen. Jammer genoeg, behaal ik met héél veel moeite amper de helft van deze doelstelling. Ik schaam me hier vreselijk voor. Wat een confrontatie! Door mijn bureaujob zit ik grotendeels van de dag gewoon neer op mijn kont. Lopen met Start to Run komt momenteel ook niet meer aan de orde. Ik probeer nu om zo vaak mogelijk te wandelen, maar ik denk dat mijn bazen en collega’s niet zo blij zouden zijn als ik telkens wegloop van mijn plekje om mijn stappentelling naar boven te krijgen. Fietsen doe ik zo vaak als ik kan, maar soms neem ik ook de auto naar het werk. Vooral om praktische redenen zoals Tilde ophalen in de crèche om daarna boodschappen te doen. Ik parkeer de auto nu zo ver mogelijk op de parking van het werk en ik neem telkens de trappen. Ik merk echt dat het in kleine dingen zit.

Hebben jullie nog meer tips?

Deed jij al mee met de winactie ? Haast je, want de winnaar wordt deze avond (21u) bekend gemaakt!

 

 

 

 

Dit vind je misschien ook leuk...

2 Reacties

  1. Veerle Vael says:

    ik heb altijd veel aan een stepper gehad, een eenvoudig ding, zoiets ongeveer : http://www.hometrainershop.be/product/523748/tunturi-stepper.html?ref=308812&label=16366-AGI-33330037470-ASI-78614846537-523748&gclid=CPaFxt6u1c8CFU-eGwodkQEIdA
    Ik stond daar op te ‘stappen’ terwijl ik naar mijn dagelijks soapje keek … of ik stond ‘s morgens een kwartier vroeger op om al een sessie stappen erop te doen, weer of geen weer, gaat altijd …

    1. Lijkt me inderdaad ook wel interessant om een hometrainer of step te hebben. Ik zal daar eens voor rondkijken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.