België Kids Kind 6-12 jaar Kleuter Lifestyle Peuter Uitstap/reis

Expo 3D World Belgium

Zaterdag gingen we richting de zee voor een bezoek aan de expo 3D World Belgium in het Kursaal van Oostende. We hadden behoorlijk grote verwachtingen van het 3D gebeuren, maar kon de expo er ook aan voldoen? 

3D World Belgium

Het 3D World Magic & Fun een heus doe-evenement waar plezier voor het ganse gezin centraal staat. Het evenement is tweedelig met nieuwe 3D-technologieën en 3D-decors waarin we kunnen poseren en foto’s kunnen nemen van elkaar. Bij elk decor liggen er een aantal items of verkleedkledij.

Tijdens de vorige expo werd al geëxperimenteerd met een AR-film (Augmented Reality), waarbij je jezelf kan zien op een groot scherm vanop een afstand en mee kan bewegen met de animatie op het scherm. Dit jaar gaat de nieuwe AR-film over een zoo. Wanneer je de ruimte binnen wandelt, kan je jezelf onmiddellijk zien op het grote scherm. De dieren komen rond je lopen of plots sta je op een onbewoond eiland. In het begin vond Tilde het een beetje raar, maar na een tijdje had ze door wat er gebeurde. Ze vond dit heel erg leuk om te doen.

Tijdens de expo kan je ook het fenomeen ‘mapping’ beleven : hierbij zit je aan een tafel op restaurant en geniet je van een virtuele maaltijd met animatie, op en rond jouw bord. Je kan er ook naar een 3D-kortfilm kijken of een foto nemen in de photobooth met green key. Hiervoor kan je plaatsnemen in een gocart en word je gelinkt aan een grappige achtergrondfoto die als souvenir kan worden meegenomen.

Ekid app

Ook virtual reality komt aan bod, tijdens het 3D World Belgium Expo. Wij hadden hier grote verwachtingen van, maar helaas lukte het niet altijd zoals het zou moeten. Eerst en vooral raden wij iedereen aan om de Ekid app op voorhand thuis te downloaden. Deze app bestaat voor Android- en Applesystemen. Hiermee bespaar je best wat tijd als je met een klein ukje de expo doet. Wij hadden dit niet op voorhand gedaan, waardoor we even moesten wachten tot alles geïnstalleerd was. Op de expo is er een grote gang waar er verschillende dierenplaten (zie filmpje) te zien zijn. De gang was bij ons jammer genoeg op sommige plaatsen net iets te donker, waardoor onze camera de meeste dieren niet kon weergeven. Diegene die we wel konden zien, waren heel leuk. 3D World Belgium voorziet gratis wifi voor het downloaden en gebruiken van de app.

Onze leukste foto’s

Wij vonden de expo leuk om te doen, maar met grotere kids is het vast en zeker nog veel leuker aangezien ze al beter met een camera kunnen werken. Tilde leefde al helemaal mee met haar fantasieën, dus bij grotere kinderen zal dit vast en zeker niet ontbreken. Hier onder enkele van onze leukste foto’s.

Adres

Om naar 3D World Belgium te gaan, tik je dit adres in op jouw gps:

Kursaal Oostende
Kursaal-Westhelling 12
8400 Oostende
België

Klik hier om naar de website te gaan.

De expo is open van 24 juni tot en met 3 september van 11u tot 18u.

Mijn tekst werd deels gebaseerd op de informatie van 3D World Belgium.
Dit artikel werd geschreven in samenwerking met 3D World Belgium.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.