Gezond lunchen bij Grün

Vorige woensdag gingen we gezellig met z’n tweetjes er eventjes op uit om een wandeling te maken in het centrum van Brugge. Voor onze lunch besloten we om voor iets lekker en gezond te gaan. De sushibar was open, maar we vielen een beetje achterover van de huidige prijzen. Ik wil wel betalen voor lekkere vers gemaakte Sushi, maar helaas denkt onze portefeuille daar op het eind van deze maand anders over. Met het kostelijke eindejaar in zicht, besloten we maar ergens anders heen te gaan…

Grün – Urban Deli

Op onze verlanglijst stond al enige tijd restaurant Grün. Eindelijk waren we daar in de buurt rond lunchtijd en hadden ze nog een plaatsje over voor ons twee.

Als je van op straat kijkt, lijkt het er niet op dat er zich achter deze gevel zo’n mooi restaurant bevindt. Wanneer je binnenkomt, word je met een glimlach onthaalt. De take away bar staat gevuld met heerlijke gezonde salades en allerlei leuke glazen potjes. Ik kreeg onmiddellijk honger bij het zien van al dat lekkers. Wij werden verder begeleid naar een tafel in het restaurant.

Originele menukaart

Op de menukaart staan allerlei gezonde gerechten met originele combinaties die ik nog nooit gegeten hebben. Yes, dat is net wat ik zoek wanneer we ergens uit gaan eten! De volledige kaart kan je terug vinden op hun website (zie onderaan).

We kozen allebei het lunchmenu en aten ons buikje vol met een lekkere kruidige pompoensoep en Mechelse koekoek met ui, aubergine en kamut. Bij de soep kregen we knapperig vers brood in dikke sneden. De boter, peper en zout zaten in kleine weckpotjes. Dat paste voor ons heel mooi bij het geheel. Achteraf dronken we nog een koffie om daarna verder te gaan shoppen.

Ik vond de prijzen op de kaart zeker goed voor hetgeen we gekregen hebben. Gezond en betaalbaar dus! Een aanrader!

Suiker in weckpot

Het enige “minpunt” dat we konden bedenken was het potje met de suiker die werd geserveerd bij de koffie. In dit potje zaten allerlei verschillende soorten suiker (ook stevia!) door elkaar, maar allemaal in losse verpakkingen. Minder ecologisch dus. Het zou tof geweest zijn als ze de trend van de weckpotjes hier in door zouden trekken. Want geef nou toe, klontjes rietsuiker in een bokaal ogen toch gewoonweg fantastisch?

Adres

Wil je ook graag lunchen, dineren of een take away maaltijd afhalen in Grün? Dat moet je zeker doen!

www.grunbrugge.be
Dweersstraat 4,
8000 Brugge
+3250662220

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.