attachment parenting
lezen Lifestyle Ouderschap

Het attachment parenting boek | natuurlijk ouderschap

Attachment parenting (AP), natuurlijk ouderschap, hechting en bewust opvoeden zijn enkele van de termen die aan bod komen in ‘Het attachment parenting boek‘. Ik was razend benieuwd toen ik dit boek zag blinken in de rekken van de bieb.

attachment parenting

Attachment parenting

De Amerikaanse pediater William Sears bedacht een twintig jaar geleden de term ‘attachment parenting’ of ‘hechtend ouderschap’ als een ‘nieuwe’ opvoedingsmethode. In België en Nederland is deze methode vooral gekend als natuurlijk ouderschap.

De ouders zijn de enige deskundigen als het gaat om hun kind. Door het kind vanaf het eerste uur te leren kennen in zijn behoeftes, ontstaat hechting. Hoe beter de hechting, hoe beter de ouders en het kind elkaars signalen begrijpen, hoe meer het hele gezin kan floreren. Dat is het boek in het kort uitgelegd. Uiteraard komt er heel wat meer bij kijken. Er worden baby b’s (uitgangspunten) aangereikt in het boek waardoor je kan kiezen welke je wilt gebruiken in jouw opvoeding.

De baby b’s in het boek gaan over:

Zonder er specifiek op te doelen, zijn wij eigenlijk al sinds de geboorte van Tilde bezig met natuurlijk opvoeden. ‘Het attachment parenting boek’ leest vlot. De tekst is wetenschappelijk onderbouwd, maar is niet te zwaar beladen om na een werkdag even te lezen. Het boek is een mooie verzameling van alle informatie die je op het internet kan vinden. Persoonlijk vond ik de onderdelen waarin de papa’s apart worden behandeld onnodig en mistte ik wat meer over het natuurlijk opvoeden toepassen bij oudere kinderen.

Proberen jullie op een natuurlijke manier jullie kinderen op te voeden? Had je wel eens gehoord over attachment parenting?

Ben je benieuwd wat we nog aan het lezen zijn? Rechts kan je zien welke boeken er nog op ons nachtkastje liggen.

Lees ook: mijn 5 persoonlijke redenen om met borstvoeding te starten

Andere boeken over natuurlijk ouderschap

Dit vind je misschien ook leuk...

5 Reacties

  1. Ah William Sears! Die ken ik. Ik heb zijn Baby Book. Ik las dat na de komst van mijn vierde kind, en vond het een hele fijn manier van omgaan met kinderen. Ik houd nog steeds van attachment parenting.

  2. Frederique says:

    Ik las vroeger met mijn eerste nog best veel boeken over ouderschap en opvoeden maar al gaande ben ik ermee opgehouden. Alles kwam zo natuurlijk dat ik er niet meer zo’n behoefte aan had. Ik heb eigenlijk pas weer behoefte gehad aan informatie toen de puber tijdperk aanbrak haha maar daar wen je uiteindelijk ook aan 😉

  3. Interessant boek lijkt me. Mijn kinderen zijn nu al veel ouder, maar voor beginnende ouders vast een houvast!

  4. Lijkt me een mooi boek voor ouders en de vormgeving geeft je al zin om te lezen!

  5. Wat handig zo’n boek! Wij proberen onze kinderen wel natuurlijk op te voeden, maar niet op alle vlakken, we hebben een soort middenweg gekozen denk ik

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.