Beauty Huis & tuin Lifestyle Mama Shoppen

Natuurlijke verzorgingsproducten van You Madu

Wij mochten de natuurlijke verzorgingsproducten van You Madu uitproberen. Dit merk wil op een gezonde, natuurlijke en duurzame manier een alternatief bieden voor de traditionele cosmetica en verzorgingsproducten. Bovendien bieden ze heel wat DIY pakketten om zelf aan de slag te gaan.

DIY, natuurlijke verzorging

Waarom kiezen voor natuurlijke verzorgingsproducten?

Wij proberen al lange tijd om zoveel mogelijk natuurlijke verzorgingsproducten te kopen voor het hele gezin. Ik schreef al eens een stuk over de zero waste items in onze badkamer. Eerlijk toegegeven? Ik wissel toch nog af en toe eens af met een conditioner uit de supermarkt ipv een bar, maar grotendeels proberen we dit nog altijd vol te houden.

Sinds januari 2020 ben ik gestart met een opleiding schoonheidsspecialiste. In de lessen cosmetologie heb ik ontdekt dat ik het heel interessant vind om te weten wat er in mijn producten zit. Ik probeer mij er steeds meer in te verdiepen, omdat ik net zoals dit merk geloof dat de natuur uit zichzelf al veel goede producten heeft om het lichaam te verzorgen. Mijn avonturen kan je trouwens volgen op IG via @gerust.beauty.

Duurzame verpakking

Ook bij You Madu vinden ze een duurzame verpakking belangrijk. Hun 100% natuurlijke producten (zonder toevoeging van chemische ingrediënten) worden netjes verpakt in een ecologische verpakking. De meeste producten zitten in glazen flesjes of potjes en het verpakkingsmateriaal is recycleerbaar.

Natuurlijke producten

Sommige producten kan je apart gebruiken, anderen kan je mengen. Zo probeerde ik de groene kleipoeder uit op verschillende manieren. Deze klei kan je gebruiken als gezichtsmasker, scrub, gezichtsreiniger voor een vette huid of zelfs tandpasta(!). Dat laatste durfde ik nog niet doen, maar de gezichtsmaskers zijn zalig. Voor mij was dit een zalig me time moment, maar je kan er evengoed een leuke activiteit van maken om samen met je kinderen te doen.

Daarnaast ontving ik de ‘natuurlijke verzorging – starterkit’ met castille zeep, shea butter, witch hazel en arganolie. De toverhazelaar (witch hazel) stond al even op mijn verlanglijstje om te gebruiken als tonic.

Ik was dus ontzettend blij dat ik deze mocht uitproberen. Bij het ontvangen van het pakket had ik gehoopt dat er enkele leuke receptjes zouden bij zitten. Deze ontbreken waardoor ik me kan voorstellen dat sommige mensen misschien niet goed weten wat ze er mee aan moeten vangen. Zeker als je nieuw bent in het DIY producten maken, lijkt me dit niet evident. Op sommige producten staat wel een (heel) korte uitleg en op de website staat een volledige uitleg met alle details over de werkwijze van de producten. Misschien zou het handiger geweest zijn, mocht er een QR-code op het etiket staan waardoor je onmiddellijk naar enkele toepassingen gaat.

De castille zeep met milde PH gebruik ik als bodywash. De shea boter gebruik ik voor verschillende dingen, maar vooral als handcrème. Mijn handen zijn wat droger door het vele ontsmetten overal en het werken met water. De boter is een mooie rijke crème die de huid voedt. De arganolie heb ik uitgeprobeerd in combinatie met kokosolie en honing om er een haarmasker van te maken. En uiteraard gebruikte ik de witch hazel als tonic. Vooral van het laatste product ben ik een grote fan!

Cadeautip

De producten van You Madu zijn absoluut een aanrader. Gebruik ze voor jezelf of geef ze als cadeautje aan iemand die je liefhebt. De pakketten samen met het boek ‘Doe het zero‘ lijken me een fantastische combo.

Lees ook: zero waste items in onze badkamer
Lees ook: boeken voor kleine natuurliefhebbers

Dit vind je misschien ook leuk...

1 Reactie

  1. Mooi merk! Ik kende het nog niet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.