Baby Huis & tuin Kids Kind 6-12 jaar Kleuter lezen Lifestyle Peuter Tiener

Slimme opbergtips voor kinderboeken

Wij hebben thuis een behoorlijke voorraad kinderboeken. Het zijn favoriete cadeautjes en we halen regelmatig een nieuwe voorraad bij de kringloopwinkel op de hoek. Maar waar bewaren we al die kinderboeken? In iedere ruimte in huis hebben we wel een plek om boeken op te bergen. In dit artikel deel ik een paar slimme opbergtips voor kinderboeken.

Favoriete voorleesboeken bewaren

Je herkent het vast wel: Genoeg boeken voor een thuisbibliotheek, maar je kindje wil iedere keer dezelfde boeken lezen. Daarom bewaren wij de favoriete boekjes van het moment op een andere plek dan de rest van de boeken. Op die manier wordt de boekenkast niet iedere keer geplunderd.

Op de kamer van onze peuter bewaren wij de favoriete prentenboeken in een boekenstandaard van Ikea. Lekker low-budget en heel stevig. Hij kan door de hele kamer gesjouwd worden! Het liefst zet ik hier de boeken in met een mooie cover, want het oog wil ook wat. Om de zoveel tijd ruilen we de boeken, zodat het steeds lijkt of we nieuwe boeken hebben.

kinderboeken opbergen

In de babykamer gebruik ik een poppenbedje als opbergruimte voor boeken. Onze kleine meid is nog geen poppenmoeder, dus kunnen hier nu nog haar mooie prentenboeken in opgeborgen worden.

tips voor opbergen kinderboeken

De allermooiste boeken kun je natuurlijk ook heel goed ter decoratie van de kinderkamer gebruiken. Zet een prentenboek met een cover in dezelfde kleuren als de kamer van je kleintje op een plank of in een rekje. Net zo leuk als een poster toch?

Meer opbergtips voor kinderboeken

Onze tiener heeft ontzettend veel boeken. Maar echt netjes opbergen doet hij niet. Daarom staat zijn voorraad leesboeken in zijn grote wandkast. De deuren gaan dicht en ik zie de rommel niet meer.

De boeken van onze peuter staan zowel in zijn eigen kledingkast op de onderste plank als in de kast van zijn grote broer. Op zolder hebben we ook nog een paar dozen staan waarin boeken zitten die onze tiener niet meer leuk vindt, maar die nog te moeilijk zijn voor onze peuter. Het plan is om in de dakkapel op zolder een bank in te bouwen waar we een grote ruimte onder maken voor alle voorraad boeken. Dan wordt dat hopelijk een gezellige leeshoek voor ons allemaal.

slimme opbergtips voor kinderboeken

Hoe heb jij jouw kinderboeken opgeborgen?

Liefs, Mirjam

Ps. Op de laatste foto zie je een bekende Ikea hack. In mijn blogpost “Populaire Ikea hacks in de kinderkamer” deel ik nog meer van dit soort slimme diy’s.

Dit vind je misschien ook leuk...

3 Reacties

  1. Bij ons zijn ze overal door het huis. Ik heb ook het ikea standaard, maar beneden in de huiskamer. Er staan wat boeken in zijn speel kast. Ik heb boeken in de achterkamer staan. Er staan boven boeken op zijn kamer waar hij kan kiezen wel boek we lezen voor het slapen gaan en op de wc zodat ik een verhaaltje kan voorlezen terwijl we oefenen op de wc. Hij word eind van de maand 2 en is echt gek op boeken. Meestal ligt de hele voorkamer bezaait met boeken.

  2. […] Lees ook: slimme opbergtips voor kinderboeken […]

  3. […] ook: slimme opbergtips voor kinderboekenLees ook: over hoe ik dit jaar 100 boeken wil […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.