Boek Mama worden
lezen Lifestyle Mama Moederschap Zwangerschap Zwangerschap & opvoedingsboeken

Boekreview: Mama worden – Bernard Spitz & Sofie Vanherpe

Wil je graag zwanger worden? Verwachten jullie een eerste (tweede, derde,…) kindje? Of ben je net bevallen? Het boek ‘Mama worden’ van Bernard Spitz en Sofie Vanherpe staat boordevol tips, ervaringen, facts, checklists,… rond het thema zwangerschap. Benieuwd wat ik vind van deze papieren vroedvrouw?

Mama worden – Alles wat je moet weten over de zwangerschap en de bevalling

Boek Mama worden
Foto: Lannoo

Ik ben nog niet veel zwangerschapsboeken tegen gekomen die ik zo fantastisch vind. Zelfs nu mijn zwangerschap bijna ten einde is, twijfel ik om hem alsnog aan te schaffen. Ik heb dit boek vorige maand geleend in de bibliotheek en schrijf deze review (net zoals alle andere reviews) uit mijn eerlijk standpunt.

In het boek kaarten de auteurs alle mogelijke aspecten van de zwangerschap aan, vanaf het moment dat je zwanger wilt worden tot de kraamtijd. Op het eerste zicht is het met zijn 360 pagina’s een iets dikker boek, waardoor velen waarschijnlijk al afgeschrikt zullen zijn. Maar laat je dit niet tegenhouden, want het boek staat boordevol mooie foto’s, ervaringen van andere mama’s, (wetenschappelijk onderbouwde) tekst door prof. B. Spitz (Uz Leuven), interessante weetjes, handige checklists,…

‘De mama’s aan het woord maken het vaak anders mee dan de ‘zogezegde theorie.’ Het boek stelde mij echt op mijn gemak in tegenstelling tot andere pregnancy boeken die heel wetenschappelijk blijven.’ – Nike

De tekst is in dagdagelijkse taal geschreven, waardoor het aangenaam en vlot leest. Bovendien ziet het boek er grafisch ook helemaal top uit. Een streling voor het oog, maar ook gemakkelijk als je bijvoorbeeld enkel de facts wilt weten over een bepaald onderwerp, want je kan zo snel selecteren of je bijvoorbeeld enkel de mamaverhalen wilt lezen.

Mama worden‘ vind ik absoluut een aanrader om voor jezelf te kopen of om hem cadeau te geven aan een bevriend koppel!

Flaptekst

Het boek dat élke zwangere vrouw in huis moet hebben. Het eerste naslagwerk van eigen bodem over zwanger worden, zwangerschap, geboorte en kraamtijd, samengesteld door een team van specialisten onder leiding van prof. dr. Bernard Spitz (UZ Leuven) en Sofie Vanherpe (Mama Baas, de online community waar mama’s en experts elkaar ontmoeten).

Dit boek geeft tekst en uitleg bij de meest voorkomende grote en kleine vragen: Hoe bereid je je voor op een leven met kinderen? » Wat te doen bij eventuele kwaaltjes, SOS-momenten of onzekerheden tijdens de zwangerschap? » Hoe evolueer je als mama en als partner tijdens dit hele avontuur, zowel fysiek als mentaal? » Hoe bereid je je voor op de bevalling? » Welke basics moet je weten over de kraamtijd?

De informatie van experts en de persoonlijke mamaverhalen in het boek helpen je met meer empowerment door deze unieke en ongelooflijk mooie, maar soms wat verwarrende en vermoeiende periode. Als je weet dat iets perfect normaal is en erbij hoort, kun je alles in perspectief plaatsen en win je aan zelfvertrouwen.

Foto kaft: Lannoo

Dit vind je misschien ook leuk...

2 Reacties

  1. Klinkt als een interessant boek. Voor mijzelf niet meer van toepassing, maar wellicht om eens cadeau te geven aan een zwangere vriendin!

  2. […] ook: boekreview ‘Mama worden’ van Mama BaasLees ook: De 100 meest gestelde vragen over borstvoeding […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.