lezen Lifestyle

Goodreads & boekreview De boekendief – Markus Zusak

Met heel veel moeite heb ik mij deze maand doorheen ‘De boekendief’ van Markus Zusak gelezen. Misschien kwam het door de eindejaarsperiode, mijn verjaardag of het verder organiseren van onze trouw? Ik denk vooral dat het vorige boek me zodanig heeft weten te bekoren dat niets dit gevoel kon evenaren. In mijn hoofd wou ik telkens terug naar het Schotland uit De Reiziger.

Op zich vind ik het verhaal in grote lijnen mooi, maar niet waaw. Ik ergerde mij nogal in het vele gebruik van de herhaalde Duitse scheldwoorden. Het verhaal wordt verteld vanuit het gezichtspunt van de dood. Wat een interessante kijk geeft op het leven van het hoofdpersonage. Kortom, ik vond het boek ok en ben wel nieuwsgierig naar de verfilming er van.

De boekendief-filmeditie.indd
Bron: The House of Books

Flaptekst:

“Tijdens de donkere oorlogsjaren ontdekt een jong meisje de kracht van woorden en van vriendschap.”

Nazi-Duitsland, 1939. Liesel is negen jaar oud wanneer zij en haar broertje Werner naar een pleeggezin worden gebracht. Werner sterft onderweg en Liesel komt alleen aan bij het oudere echtpaar Hubermann. Als ze bij het graf van haar broer een zwart boekje vindt, het zogenaamde Doodgravershandboek, begint haar liefdesaffaire met boeken en woorden. Liesel leert met hulp van haar pleegvader lezen en al spoedig steelt ze boeken uit de boekverbrandingen van de nazi’s, uit bibliotheken; overal waar er ook maar boeken te vinden zijn. Maar dit zijn gevaarlijke tijden…

Ik denk er over na om een Goodreads account aan te maken. Vooral om nieuwe boeken te leren kennen in de genres die ik graag lees. Ook lijkt het me fijn om alle gelezen boeken en diegene op mijn verlanglijst te kunnen ordenen. Een Excelbestand is niet altijd even handig, noch aangenaam om eens te (her)bekijken. Wat vinden jullie?

Dit vind je misschien ook leuk...

4 Reacties

  1. Zeker doen die goodreads account! Super handig om een overzicht te hebben van wat je nog wil lezen, inspiratie op te doen bij vrienden, etc.

    1. Het lijkt me echt iets interessant. Ik denk er aan om binnen enkele dagen een account aan te maken. 😉

  2. Jammer dat het niet zo leuk was als je vorige boek, misschien kan een volgend boek er wel aan tippen :-).

  3. Mijn dochters waren ook niet zo enthousiast over dit boek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.