mussentelweekend
Huis & tuin Kids Kind 6-12 jaar Kleuter Lifestyle Tiener

Mussentelweekend 2020

Zaterdag en zondag is het mussentelweekend. De laatste weken hebben wij al heel wat tijd doorgebracht in de tuin. We genoten van het zonnige weer en werkten een klein beetje in de tuin. Ook dit weekend belooft het opnieuw mooi weer te worden. Wij gaan mussen tellen. Doen jullie mee?

Vogels in de tuin

Sinds wij een voederhuisje in de tuin hebben en lekkere vogeltaartjes maakten, vinden de vogels hun weg naar onze tuin. Dagelijks zien we heel wat mussen, vinken, koolmeesjes,… in de tuin.

Lees ook: DIY vogelvoer hangers
Lees ook: 5 boekentips voor jonge natuurliefhebbers

mussentelweekend

Hoe werkt het mussentelweekend?

In grote delen van de wereld kent de huismus een grote achteruitgang. Dankzij jouw medewerking kunnen huismusgroepen in Vlaanderen beter in kaart worden gebracht!

  • Ga op 4 of 5 april vijf tot tien minuutjes in de tuin/op de koer/op je balkon staan, bij voorkeur in de ochtend.
  • Tel het aantal huismusmannetjes dat je hoort tsjilpen. Ook als je er geen hoort, is dat belangrijk voor het onderzoek. Surf naar www.mussenwerkgroep.be/herken-de-huismus om te weten hoe je de huismus herkent.

Meer info nodig? www.mussenwerkgroep.be

Kinderboeken over vogels

Heeft je kleintje de smaak te pakken gekregen om op zoek te gaan naar vogels? Bekijk dan zeker eens deze leuke kinderboeken over vogels.

Ik wou dat ik een vogel was

Het prentenboek ‘Ik wou dat ik een vogel was‘ is een rijk geïllustreerde verzameling van 366 natuurgedichten – één voor elke dag van het jaar, inclusief schrikkeldag. Gevuld met bekende favorieten en nieuwe gedichten, geschreven door een grote verscheidenheid aan auteurs. Een prachtig boek om in te grasduinen, of om elke dag open te leggen!

Het vrolijke vogel boek

Waarom is een pauw een uitslover? Is een papegaaiduiker een papegaai? Stelen eksters glimmende voorwerpen? Vlieg de wereld van de (vrolijke) vogels binnen en laat je verrassen door dit groot formaat kijk- en ontdekboek! Na een vogelstamboom en informatie voor de vogelspotter staat op elke volgende dubbele pagina een kenmerk of een vogelsoort centraal. De ene keer is de informatie thematisch bij elkaar gezet (snavels, veren, vogelgeluiden); de andere keer zijn het bijzondere feiten en weetjes over een specifieke vogelsoort (flamingo, roodborstje, albatros). Af en toe is gekozen voor een andere afdrukstand: draai het boek een kwartslag en je kunt alles vinden! Waar je ook kijkt of welke pagina je voor je hebt, je raakt niet uitgekeken op de prachtige, gedetailleerde prenten. Zeker als je ook nog uitgenodigd wordt om vijftien dezelfde eieren te zoeken… Met achterin: vogelwoorden (migreren, camouflage) en uitgebreid register. En wil je zelf iets doen? Kijk hoe jij vogels in je eigen buurt kunt helpen! Oneindig bladerboek om, samen met de vogels, heel vrolijk van te worden! 

Overal vogels

Luister naar het hoge gekrijs van papagaaien in het regenwoud, de schorre kreten van raven in de bergen en de mooie melodieën van zangvogels in de stad. Druk op de muziekknoppen in dit boek en maak kennis met het geluid van meer dan zestig vogelsoorten uit tien verschillende leefgebieden van over de hele wereld. 

Dit prachtige prentenboek is niet alleen fijn voor de oortjes, maar is dankzij de mooie illustraties ook heel leuk om in te bladeren.

Foto’s en tekst: House of Diapers, bol.com

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.