Over hoe ik dit jaar 100 boeken wil lezen | Mijn reading challenge 2019

Andere, lezen, Lifestyle, Mama 13 comments

Wie mij op Goodreads volgt, dacht vast even dat ik volledig gek was geworden. Deze maand heb ik ingevuld dat ik 100 boeken zal lezen voor mijn reading challenge 2019. Hoe ga ik dat in godsnaam doen?

Reading challenge 2019

Het is hier geen geheim meer dat we hier dagelijks behoorlijk wat letters aan onze ogen laten voorbij gaan. Sinds ik mijn e-reader kreeg in 2016 én Goodreads (zie verder) in diezelfde periode heb ontdekt, heb ik de smaak van het lezen terug te pakken gekregen.

Voor wie Goodreads niet kent: zie het een beetje zoals Facebook maar dan voor boeknerds. Je kan er handige lijstjes bijhouden met de boeken die je gelezen hebt en diegene die je nog wilt lezen. Ben je klaar met lezen en vond je een boek goed? Dan krijg je voorstellen met boeken in hetzelfde genre. Je verspilt dus geen uren meer om uit te zoeken welk boek je de volgende keer graag wilt lezen.

Op Goodreads kan je lid worden van online leesclubs en kan je een reading challenge invullen. Dit jaar vulde ik op mijn reading challenge 2019 in dat ik 100 boeken wil lezen. Crazy toch… met 2 kids in huis? Net niet denk ik dan. Elke maand gaan we naar de bibliotheek. Daar kiezen we heel wat boeken uit voor de kindjes en voor mezelf. We lezen elke avond minstens 1 boek voor en ik vond het jammer dat deze boeken eigenlijk niet zouden meetellen. Ik wil dit jaar noteren wat we écht allemaal lezen.

Of het mij zal lukken… geen idee! Momenteel staat de teller op 17/100 boeken gelezen. Ik ben op dit moment ziek thuis en kan me weinig focussen om veel te lezen, maar ik probeer wel om elke dag minstens een hoofdstuk uit elk boek te lezen.

Benieuwd welke boeken ik aan het lezen ben? Kijk dan even in de rechterbalk naar ‘Op mijn nachtkastje’. Reviews van kinderboeken en boeken over zwangerschap en opvoeding verschijnen hier op de blog.

Lees jij graag?

Lees ook: 30 voor 30 – dingen die ik wil doen voor ik 30 word
Lees ook: Heb ik een mama burn-out?
Lees ook: Goodreads – Breng je leeservaring naar een digitaal niveau

13 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.