Sinterklaasboeken
Kids Kind 6-12 jaar Kleuter lezen Lifestyle Peuter Prentenboeken

Tildes favoriete sinterklaasboeken 2017

Naar aanleiding van Sinterklaas, heeft Tilde in de bibliotheek enkele leuke sinterklaasboeken ontleend. Wij delen graag welke prentenboeken wij het tofste vonden om te lezen!

Sinterklaasboeken

Rikki helpt sinterklaas

Rikki gaat samen met zijn mama naar Sinterklaas toe in de speelgoedwinkel. Daar hoort Rikki dat de Sint een groot probleem heeft: zijn paard is opeens ziek geworden. In dit verhaal helpt Rikki om het paard van Sinterklaas terug beter te maken. Dit boek werd geschreven door Guido Van Genechten voor kids vanaf 4 jaar.

Rikki helpt Sinterklaas was de absolute nummer 1 voor Tilde. We lazen dit verhaaltje elke avond voor en telkens zat ze geboeid te luisteren, ondanks dat ze veel jonger is dan de leeftijd die op de kaft staat. Ze vond het altijd heel erg fijn hoe Rikki het paard van Sinterklaas helpt. Een echte aanrader!

Rikki helpt Sinterklaas

Het heerlijkste Sinterklaas voorleesboek

Dit voorleesboek (Uitgeverij Querido) staat al enkele jaren bij ons in de boekenkast. Ik was heel erg blij dat we het dit jaar konden gebruiken om voor te lezen. Dit boek staat vol verhalen en versjes voor de Sinterklaastijd voor kinderen vanaf 3 jaar. Alles komt erin aan bod, van de lange reis op de pakjesboot en de intocht van Sinterklaas tot verlanglijstjes maken, het zetten van je schoen en natuurlijk pakjesavond. Dit boek is een prachtige bundel geschreven door heel wat bekende auteurs zoals Annie M.G. Schmidt en Bart Moeyaert.

Dit prentenboek is Nederlands geïnspireerd, waardoor sommige zaken anders zijn dan de sinterklaastijd in België. Wij veranderen de tekst dan een klein beetje. Zo werd Amsterdam plots Brussel. Sommige verhaaltjes waren nog een beetje lang voor Tilde, maar we verdeelden de tekst dan over verschillende avonden om voor te lezen.

Het heerlijkste Sinterklaas voorleesboek

Krijg ik een kabouter, Sint?

Liefste Sinterklaas, zo begint Tess haar brief. U hoeft me dit jaar geen speelgoed te brengen. Het enige wat ik wil, is een échte kabouter. Vol verwachting kijkt Tess uit naar de komst van haar nieuwe vriendje. Een vriendje dat overal mee naartoe kan, en met wie ze alles kan delen. Samen met opa en oma brengt ze alles in orde. Opa timmert meubeltjes, oma naait een dekentje en Tess zorgt voor een welkomsthapje. En dan is het eindelijk sinterklaasavond … Zou de Sint een échte kabouter brengen?

Dit is een prachtig geïllustreerd prentenboek geschreven door A. Swerts voor kinderen vanaf 4 jaar (Uitgeverij Clavis), waar Tilde helemaal in op ging. Ze leefde helemaal mee met de wens van Tess. De mooie vormgeving van het boek en het verhaal zorgde voor uren kijkplezier. Dit is een boekje dat volgend jaar zeker op onze boekenplank zal pronken.

Krijg ik een kabouter, Sint?

Foto’s boeken: Bol.com

Dit vind je misschien ook leuk...

13 Reacties

 1. Oh het laatste boekje kende ik helemaal niet, maar lijkt me een superfijn boekje. Hier zijn de spiekpietjes en Rikki helpt Sinterklaas de favorieten :).

  1. De spiekpietjes zijn inderdaad ook heel erg leuk!

 2. Leuk zeg, ik kende ze nog niet! Wij hebben dit jaar voor het eerst een Sinterklaasboekje gelezen en Nomi vond het geweldig.

  1. Wat gezellig! Welk boekje hebben jullie samen gelezen?

 3. Leuke boekjes! Ik moet dringend ook eens wat meer ‘thema’ boekjes in huis halen, ben zeker dat de kids dat leuk zouden vinden.

  1. Absoluut doen! Ik vind het altijd fijn om boekjes te hebben die passen bij het seizoen of in thema’s zijn die aansluiten bij Tilde haar interesses.

 4. Vooral het boek Krijg ik een kabouter Sint lijkt me erg leuk. Wat een grappige titel!

  1. Het is ook echt wel een heel mooi en grappig boekje met prachtige illustraties. Een aanrader voor liefhebbers van prentenboeken!

 5. Leuk, ik ken ze inderdaad beiden en het ligt aan het humeur welk boekje ze het liefste pakken. Ik verwacht dat ze nog wel tot aan Pasen met de boeken zullen aandraven 😀

  1. Haha wat leuk dat ze zo’n lange periode er van willen genieten!

 6. Wat een leuke boekjes! Ik hoop dat ik dit volgend jaar kan voorlezen! Voorlopig zitten we hier nog op het niveau ‘Gonnie en Gijsje’.

  1. Gonnie & Gijsje zijn dan ook SUPERleuk om te lezen samen met je kids. 😉

 7. […] ook: Tildes favoriete sinterklaasboeken 2017 Lees ook: Lettersbanners met de leukste […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.